home design 800x400

Κ. Καράπαυλος: Είμαστε θιασώτες των μουσικών του δρόμου, τα ζητήματα θα λυθούν

Την παρέμβαση του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού προκάλεσαν οι απομακρύνσεις μουσικών του δρόμου από την παραλία Ναυπλίου.

Την παρέμβαση του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού Κώστα Καράπαυλου προκάλεσαν οι συνεχείς απομακρύνσεις μουσικών του δρόμου τον τελευταίο καιρό από την παραλία Ναυπλίου.

Η επιλογή του Λιμενικού Σώματος να διώχνει τους πλανόδιους μουσικούς από περιοχές δικαιοδοσίας του, έρχεται σε αντίθεση με τη γενικότερη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής απέναντι σε δραστηριότητες που προάγουν τον λεγόμενο «πολιτισμό του δρόμου».

Ανεκτικότερη είναι και η στάση της Αστυνομίας απέναντι στους μουσικούς του δρόμου σε σημεία δικαιοδοσίας της, στην παλιά πόλη και το κέντρο του Ναυπλίου.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο Κώστας Καράπαυλος:

«Μετά από δημοσίευμα τοπικού μέσου ενημέρωσης ασχολήθηκα με το συμβάν με μουσικό του δρόμου που απομακρύνθηκε από σημείο που έπαιζε μουσική και τραγουδούσε.

Όπως επανειλημμένα έχω αναφέρει είμαστε μεγάλοι θιασώτες των μουσικών του δρόμου. Ιδίως στο Ναύπλιο είμαστε τυχεροί, κάτοικοι και επισκέπτες, που απολαμβάνουμε τις μουσικές στον δρόμο, αφού διαθέτουμε εξαιρετικούς καλλιτέχνες.

Μετά την κατάργηση του νόμου περί επαιτείας έχει ουσιαστικά νομιμοποιηθεί ο πολιτισμός του δρόμου και μόνον άλλα ελάσσονα κωλύματα μπορούν να ανακύψουν.

Οι διωκτικές αρχές πρέπει να κάνουν το καθήκον τους, αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει από την δική της πλευρά να δώσει και θα δώσει την βοήθεια της στους μουσικούς του δρόμου (πχ θέματα κατάληψης κοινόχρηστων χώρων).

Τα ζητήματα θα λυθούν αλλά και το κεντρικό Κράτος πρέπει να ορίσει το πλαίσιο για την ελεύθερη πρόσβαση στους ανθρώπους για πολιτισμό του δρόμου. Θα απευθυνθούμε και για αυτό για την διευκόλυνση του ελεύθερου πολιτισμού σε πλατείες και σε δρόμους και σε παραλίες. Έτσι όπως γίνεται σε πόλεις που σφύζουν από πολιτιστική ζωή.

Χωρίς πλαστικές καρέκλες εεεε;

Ψάξτε στο γιουτιουμπι το βίντεο των U2 που παίζουν μουσική ινκόγκνιτο στο μετρό της Νέας Υόρκης».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version