home design 800x400

Χιονοστιβάδα οι εξόριστοι μουσικοί του δρόμου από το Ναύπλιο

Τι λένε οι Λιμενικοί στους πλανόδιους μουσικούς που παίζουν στο παραλιακό μέτωπο

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι απομακρύνσεις μουσικών του δρόμου από την παραλία Ναυπλίου, καθώς το Λιμενικό Σώμα δεν επιθυμεί την παρουσία τους σε χώρους δικαιοδοσίας του, επικαλούμενο συγκεκριμένες διατάξεις.

Μετά την πρόσφατη απομάκρυνση του Νεκτάριου Τσαλίκη, ένα ακόμα ζευγάρι πλανόδιων μουσικών που έπαιζε στον ίδιο χώρο, είχε την ίδια τύχη.

Ο Νικόλας Βλάχος και η Ιωάννα Σαμπαϊντά μοιράζονται δημόσια τα όσα βίωσαν πρόσφατα στο Ναύπλιο.

Ο 27χρονος μουσικός που κατάγεται από την Αρκαδία και διαμένει σε Αθήνα και Άργος, παίζει εδώ και χρόνια μουσική σε όλο το Ναύπλιο μαζί με την Ιωάννα.

Όπως γνωστοποιεί, «μια εβδομάδα τώρα το λιμενικό μας διώχνει εμάς και άλλους μουσικούς. Μας λέει να πάμε να παίξουμε εκεί που έχει δικαιοδοσία η ΕΛ.ΑΣ. και όχι το λιμενικό».

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή Ναυπλίου εμφανίζεται θετικά διακείμενη στην παρουσία των πλανόδιων μουσικών και γενικότερα στον λεγόμενο «πολιτισμό του δρόμου».

Το νομικό πλαίσιο είναι ασαφές, ωστόσο οι διατάξεις περί επαιτείας έχουν καταργηθεί από το 2018, ενώ η δραστηριότητα είναι αφορολόγητη και μάλιστα οι μουσικοί του δρόμου αναγνωρίζονται ως επαγγελματική καλλιτεχνική δραστηριότητα που επιδοτείται.

Η παρουσία των πλανόδιων μουσικών αυξάνεται σημαντικά κατά την τουριστική περίοδο αλλά δεν είναι ευπρόσδεκτη από όλους. Κάποιοι επαγγελματίες του τουρισμού ενίοτε ενοχλούνται από τη δωρεάν ψυχαγωγία που προσφέρεται στους πελάτες τους. Ειδικά όταν οι μουσικοί κάνουν χρήση ηλεκτρικών μέσων η όχληση αυξάνεται.

Ντόπιοι και επισκέπτες ως επί το πλείστον ανταποκρίνονται θετικά και αγκαλιάζουν αυτή τη δραστηριότητα, αλληλοεπιδρώντας μάλιστα ενεργά με τους καλλιτέχνες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version