home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η άρση του σκληρού lockdown φέρνει άνοιγμα των λυκείων στην Αργολίδα

1ο Λύκειο Άργους

Το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων της χώρας την 1η Φεβρουαρίου, μετά τo «πράσινο» φως που έδωσε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Πιστοί στις απόψεις μας αναφορικά με την εκπαίδευση, απαντήσαμε ομόφωνα θετικά στο αίτημα αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Κλειστά λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές

Ωστόσο, η Βάνα Παπαευαγγέλου ξεκαθάρισε ότι τα λύκεια θα παραμείνουν κλειστά στις «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας, όπου τα κρούσματα του κορωνοϊού παρουσιάζουν αύξηση.

Συγκεκριμένα τα λύκεια στις περιοχές που βρίσκονται σε αυστηρότερο lockdown θα λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στην Αργολίδα αν τα σχολεία άνοιγαν σήμερα, τα λύκεια θα παρέμεναν κλειστά. Ωστόσο μετά την ανακοίνωση άρσης των περιοριστικών μέτρων από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, αυτό αλλάζει και έτσι τα λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά δια ζώσης και όχι με τηλεκπάιδευση. Αντίθετα άγνωστο είναι ακόμα τι θα γίνει στο Δήμο Σπάρτης, όπου το σκληρό lockdown παρατάθηκε τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Στο Ναύπλιο λόγω της τοπικής αργίας από την εορτή του πολιούχου Αγίου Αναστασίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων την 1η Φεβρουαρίου θα είναι κλειστά και τα παιδιά θα πάνε γα μάθημα την επόμενη ημέρα 2 Φεβρουαρίου.

Το ακριβές σχέδιο της κυβέρνησης ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Μετά από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά μας που λειτουργούν από τις 11 Ιανουάριου, και τα ειδικά μας σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν αδιάλειπτα όλο αυτό το διάστημα, επιστρέφουν στις τάξεις και οι μαθητές Γυμνασίων και όλων των τύπων Λυκείων, με την εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης που περιλαμβάνονται στις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Παιδείας», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Τα μέτρα επαναλειτουργίας γυμνασίων και λυκείων

Όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έτσι και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ. «Αυτήν την εβδομάδα έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον Ασπρόπυργο, περιοχή με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, και δεν είχαμε ούτε ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε η υπουργός.

Επίσης, ανακοίνωσε τη λειτουργία της ειδικής πλατφόρμας edu.testing.gov.gr, μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό.

«Ενημερώνονται για το ραντεβού τους μέσω SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Είναι μέτρο καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία», υπογράμμισε.

Τα μέτρα για την επιστροφή τις σχολικές αίθουσες είναι:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • Διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
  • Σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • Χρήση αντισηπτικών,
  • Σχολαστικοί καθαρισμοί,
  • Τακτικοί αερισμοί των χώρων,
  • Ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
  • Σχολικοί εορτασμοί με μέτρα

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis