home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρχείο

Ναύπλιο: Χάος με την ώρα ανακοίνωσης των κλειστών σχολείων λόγω κακοκαιρίας

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες γονιών που ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο σε περιοχές του Ναυπλίου, και ενώ περίμεναν εκεί να ανοίξει η πόρτα πληροφορήθηκαν ότι τελικά δεν θα γίνουν τα μαθήματα λόγω της κακοκαιρίας.

Το θέμα έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα, με το δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο να αναγκάζεται να απαντήσει σχετικά με τον τρόπο που λήφθηκε η απόφαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ναυπλιέων που έγινε το πρωί στο facebook (!!!) τα σχολεία του δήμου Ναυπλιέων έμειναν κλειστά, με απόφαση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου. Η ανακοίνωση που έγινε και στην ιστοσελίδα του δήμου, αφορούσε δημοτικά και νηπιαγωγεία, με αιτιολογία τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και στόχο την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Μάλιστα γινόταν η διευκρίνηση, ότι μετά από επικοινωνία με τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργούσε κανονικά το μεσημέρι η τηλεκπαίδευση.

Λίγο αργότερα ο anagnostis.org βλέποντας την ανησυχία και το χάος που είχε δημιουργηθεί στα κοινωνικά δίκτυα αναμετάδωσε την ανακοίνωση του δήμου, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η απόφαση.

Το παράπονο της μητέρας

Οι γονείς όμως ήδη είχαν αρχίσει να εξαγριώνονται, αφού αρκετοί από αυτούς χωρίς να έχουν ενημερωθεί -προφανώς αφού δεν προλαβαίνουν να μπουν στο facebook- είχαν φτάσει με τα παιδιά τους στα σχολεία.

Λέει χαρακτηριστικά μία μητέρα απευθυνόμενη στη σελίδα του δήμου σε κοινωνικό δίκτυο:

«Θα έπρεπε να έχετε προνοήσει και να κάνετε τη σχετική ανακοίνωση από χθες το βράδυ, αφού περιμένατε άσχημα καιρικά φαινόμενα (που δεν είναι και παντού τόσο τραγικά… Στο Τολό που μένουμε εμείς για παράδειγμα, δεν υπάρχει πρόβλημα που να εμποδίζει την λειτουργία του σχολείου – σε άλλα πιο ορεινά μέρη κατανοώ ότι θα υπάρχει δυσκολία), κι όχι αφού έχουμε βγάλει τα παιδιά έξω και τα πάει στο σχολείο. Τραγική κατάσταση, τραγική ταλαιπωρία και για τα παιδιά και για τους γονείς, ειδικά τους εργαζομένους που έπρεπε στις 9 πάρα 25 που ειδοποιήθηκαν, να πρέπει να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο και να βρουν πού θα μείνουν ώστε να πάνε στην εργασία τους».

Η απάντηση του δημάρχου

Σχετικά με τον τρόπο που λήφθηκε η απόφαση αναφέρθηκε ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, απαντώντας στη μητέρα:

«Τα έκτακτα δελτία της πολιτικής προστασίας είναι συνεχόμενα εδώ και ημέρες. Δεν μπορούσαμε να κλείσουμε τα σχολεία από χθες το βράδυ. Έπρεπε να περιμένουμε για να δούμε την κατάσταση που θα δημιουργηθεί. Όλα τα στοιχεία για να κλείσουν τα σχολεία αξιολογήθηκαν σήμερα από νωρίς το πρωί. Η ενημέρωση γίνεται από πολλούς φορείς και υπηρεσίες.

Σε κάποιες περιοχές μπορεί να δημιουργήθηκε πρόβλημα στην πρόσβαση σε άλλες περιοχές αξιολογήθηκε μέχρι και το αν θα μπορούν οι αίθουσες να αεριστούν στα διαλείμματα με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης δεν υπάρχει μόνο το θέμα των καιρικών συνθηκών αλλά και η γενικότερη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει κανονικά όπως μας ενημέρωσε η πρωτοβάθμια διεύθυνση με το πρόγραμμα το οποίο ακολουθούσαν πριν την επιστροφή των μαθητών».

Κωστούρος screenshot

 

Εξαγριωμένοι γονείς

Οι αντιδράσεις όμως των γονιών συνεχίστηκαν όλη την ημέρα.

Μια άλλη μητέρα αναφέρει:

«Τα κατανοώ όλα αυτά, επιτρέψτε μου να διαφωνώ με την αξιολόγηση, οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και τόσο τραγικές πια… Αλλά και έτσι να είναι, η ενημέρωση άργησε πολύ. 8.35 ενημερώθηκε η νηπιαγωγός στο Τολό. Τα παιδιά ήταν ήδη σχολείο. Πολλοί γονείς καθοδόν για τη δουλειά τους».

Μια άλλη μητέρα αναφέρει:

«Σαν μητέρα 4 παιδιών σαφώς θεωρώ ότι προέχει η ασφάλεια των παιδιών, αλλά θεωρώ τραγικό τα παιδιά (και οι εκπαιδευτικοί) να έχουν πάει ήδη σχολείο και να βγαίνει μετά η ανακοίνωση ότι θα είναι κλειστά με αποτέλεσμα να ενημερώνονται οι γονείς τηλεφωνικά ότι πρέπει να πάνε να τα πάρουν. Οι δρόμοι του Ναυπλίου ήταν όλοι ανοιχτοί. Όσο για κάποια χωριά κατανοητό να μην μπορέσουν οι γονείς να φέρουν τα παιδιά τους. Δηλαδή η δεύτερη μετακίνηση δεν είναι επικίνδυνη για τους γονείς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς; Και η τηλεκπαίδευση επίσης σε όσες περιοχές είναι κλειστά τα σχολεία θα είναι κλειστή και αυτή. Στην περιοχή μας γιατί θα λειτουργήσει; Κύριε Δήμαρχε θα μας απαντήσετε σας παρακαλώ στα παραπάνω ερωτήματα;»

Ενώ ένας άλλος εξαγριωμένος γονιός λέει:

«Τι είναι αυτά τα πράγματα παίζετε με τους εκπαιδευτικούς; Με τους γονείς; Με τα παιδιά; Τα πάμε σχολείο και μετά μας λέτε ελάτε να τα πάρετε; Τι είναι αυτά;»

Παράλληλα ένας πατέρας σχολιάζει: 

«Συγνώμη κιόλας από εχτές δεν γνώριζαν ότι οι καιρικές συνθήκες είναι αυτές που καταγράφονται σήμερα οι γονείς του Νομού Αργολίδας δεν έπρεπε να είχαν ενημερωθεί συνεπώς στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις χτύπα. Δυστυχώς όμως τελικά ζούμε στην εποχή που όλα γενικά γίνονται στην Ελλάδα με αυτόματο πιλότο, συνεπώς το αποτέλεσμα το είδαμε η κρίση είναι πραγματικά πολύ δικιά σας υπόθεση».

Τα σχόλια γονιών συνεχίστηκαν: 

«Απλά δεν γίνεται να αφήνουν τους γονείς ξεκρέμαστους που δεν έχουν να αφήσουν τα παιδιά τους για να πάνε στη δουλειά τους η στα μαγαζιά τους»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button