home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑρχείο

Το αγαπημένο καταφύγιο σκαφάτων στην Αργολίδα με τους λαχταριστούς ψαρομεζέδες (Video)

Ακολουθώντας τον δρόμο από Ναύπλιο προς Ίρια ή ένα μονοπάτι από το Δρέπανο, θα φτάσει ο επισκέπτης σε ένα μικρό γοητευτικό ψαροχώρι, το πλέον προστατευόμενο λιμάνι της Αργολίδας, το γνωστό Βιβάρι.

Ένα ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό με μοναδική γοητεία, με την δημοφιλή παραλία Κονδύλι σε κοντινή απόσταση να μαγνητίζει ταπεινούς επισκέπτες αλλά και ζάμπλουτους εμίρηδες. Ο κόλπος του Βιβαρίου είναι ένα μεγάλο φυσικό λιμάνι, που προστατεύεται από τους ανέμους και γι’ αυτό αποτελεί αγαπημένο καταφύγιο για γιoτ ή άλλα σκάφη.

Βιβάρι

 

Διαμένοντας στα κάθε λογής καταλύματα που υπάρχουν τριγύρω, κερδίζετε την ευκαιρία να γευθείτε λαχταριστούς ψαρομεζέδες και άλλες παραδοσιακές γεύσεις στις ταβέρνες του χωριού, όλες με πανοραμική θέα στον Αργολικό Κόλπο.

Ανάμεσα στο Δρέπανο και το Βιβάρι εκτείνεται η περίφημη λιμνοθάλασσα, ένα οικοσύστημα μέσα στο οποίο γίνεται η αναπαραγωγή των ψαριών. Έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή, εξαιτίας του μεγάλου οικολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει. Έχει χιλιάδες ψάρια και πολλά σπάνια είδη πουλιών, όπως ερωδιοί, κορμοράνοι, αλκυόνες, κύκνους και πάπιες.

Βιβάρι

 

Διοικητικά το Βιβάρι υπαγόταν μέχρι το 1997 στην κοινότητα Δρεπάνου της επαρχίας Ναυπλίου. Στη συνέχεια αποτέλεσε μέχρι το 2010 τμήμα του πρώην δήμου Ασίνης και έκτοτε υπάγεται στην τοπική κοινότητα Δρεπάνου του καλλικρατικού δήμου Ναυπλιέων.

Οι κάτοικοι του Βιβαρίου ασχολούνται με τον τουρισμό, το ψάρεμα, τη γεωργία και το εμπόριο εσπεριδοειδών και κηπευτικών.

Το παρακάτω πρόσφατο βίντεο σε παραγωγή του Ηlias Mpr Photography παρουσιάζει μία εικόνα του Βιβαρίου από ψηλά. 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button