home design 800x400
home design 1170Χ320

Η χαρά του οικογενειάρχη σε ένα ήσυχο παραλιακό χωριουδάκι μισή ώρα από το Ναύπλιο

Ίρια Ναυπλίου Αργολίδα

Τα Ίρια, μικρό παραθαλάσσιο χωριό του νομού Αργολίδας, που ανήκει στον Δήμο  Ναυπλιέων, είναι ένας ήσυχος προορισμός για παραθεριστές που θέλουν να ηρεμήσουν. Ωραία παραλία, περίπατος στην ακροθαλασσιά και φιλόξενοι άνθρωποι.

Η περιοχή προσφέρεται ιδιαίτερα για οικογενειακές διακοπές. Το γραφικό λιμάνι με τις ψαρόβαρκες και ο περίπατος στον παραλιακό δρόμο θα σας επιτρέψουν να ξεχαστείτε από την καθημερινότητα.

Λιμάνι

 

Ίρια Ναυπλίου Αργολίδα

 

Στην θαλάσσια περιοχή των Ιρίων βρίσκεται αρχαίο ναυάγιο του 1200 π.Χ. στο οποίο έχουν βρεθεί σπουδαία ευρήματα, όπως κεραμικά, αμφορείς, πίθοι, και διάφορα αγγεία καθώς και μια λίθινη άγκυρα.

Οι τουριστικές υποδομές του χωριού καλύπτουν όλα τα γούστα. Για διαμονή θα βρείτε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ. Τα περισσότερα βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, με την οποία τα χωρίζει ένας στενός παραλιακός δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Στις ταβέρνες του χωριού θα βρείτε καλό φαγητό, ενώ το μπάνιο σας μπορείτε να το απολαύσετε στην τεράστια αμμουδιά, είτε μόνοι με την πετσέτα σας είτε στα καθίσματα των λίγων παραλιακών καφέ.

Τα Ίρια βρίσκονται σε απόσταση 25 με 28 χλμ. από το Ναύπλιο (ανάλογα με τη διαδρομή που θα επιλέξετε), περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο.

Τα Ίρια από ψηλά όπως τα κατέγραψε η Hellas Drones:

Το χωριό εκτείνεται εσωτερικά στον εύφορο κάμπο που φημίζεται για τα οπωροκηπευτικά του, αφού προσφέρεται για καλλιέργειες όλο τον χρόνο.

Γνωστή είναι η αγκινάρα των Ιρίων. Μάλιστα, κάθε χρόνο την άνοιξη, οι ντόπιοι οργανώνουν γιορτή για το φημισμένο προϊόν τους. Αν βρεθείτε στα Ίρια την ημέρα της γιορτής θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε δεκάδες συνταγές μαγειρέματος της αγκινάρας και φυσικά να την γευτείτε.

Αγκινάρα Ιρίων Γιορτή

 

Ίρια Ναυπλίου Αργολίδα

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis