Ο Βαγγέλης Τσάκωνας, γεννημένος τον Οκτώβριο του 1931, απέδειξε πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, καθώς έτρεξε και τερμάτισε άψογα στα 5 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου Ναυπλίου 2025. Σε ηλικία 94 ετών, ο δραστήριος δρομέας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα έμπνευσης και αφοσίωσης στον αθλητισμό, συγκινώντας τους νεότερους συναθλητές του και τους θεατές που τον καταχειροκρότησαν.
Η εικόνα του με το μετάλλιο στο στήθος δεν χρειάζεται λόγια, είναι η ίδια η πεμπτουσία του Μαραθωνίου: αντοχή, θέληση και αγάπη για τον αθλητισμό.
Υπόκλιση στον δρομέα των 94 ετών
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Γιώργος Φραγκιουδάκης και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Πανουτσόπουλος, που φωτογραφήθηκαν μαζί του, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική του επίδοση.
«Υποκλινόμαστε άπαντες και δίνουμε ραντεβού του χρόνου στα 95 του, στον Μαραθώνιο του Ναυπλίου του 2026», σχολίασε ο Γιώργος Φραγκιουδάκης.
Ένας θεσμός που εμπνέει
Ο Μαραθώνιος επέστρεψε δριμύτερος στο Ναύπλιο μετά από έναν χρόνο απουσίας, προσελκύοντας αθλητές κάθε ηλικίας.
Η συμμετοχή του 94χρονου Βαγγέλη Τσάκωνα αναδεικνύει τη δυναμική και τη σημασία του θεσμού στο ελληνικό δρομικό κίνημα.