Ναύπλιο: Ψήφισμα εναντίωσης στα σχέδια της ΕΤΑΔ για Μπούρτζι και Καραθώνα

Απόψε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο – Κάλεσμα από την Επιτροπή Αγώνα Καραθώνας.
Ναύπλιο Μπούρτζι

Το Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 8μμ, θα γίνει κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με μοναδικό θέμα: «Ανοικτή συζήτηση επί των πρόσφατων δημοσιευμάτων τόσο στον αθηναϊκό όσο και στον τοπικό τύπο, που φέρουν το ΤΑΙΠΕΔ και την Ομάδα του Υπερταμείου να συμμετέχει σε διεθνή έκθεση real estate στις Κάννες και να απευθύνει κάλεσμα σε διεθνείς επενδυτές υψηλού προφίλ για συμμετοχή στα προγράμματα που τρέχει και τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων, την «αξιοποίηση» του ιστορικού φρουριού «Μπούρτζι» και της παραλίας Καραθώνας και έκδοση ψηφίσματος εναντίωσης στον σχεδιασμό της κυβέρνησης».

Αν και η ΕΤΑΔ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το Μπούρτζι δεν πωλείται, ούτε και μπορεί να πουληθεί, οι αντιδράσεις μετά την παρουσίαση στις Κάννες δεν λένε να κοπάσουν.

Κάλεσμα από την Επιτροπή Αγώνα Καραθώνας

Η Επιτροπή Αγώνα Καραθώνας καλεί όλους και όλες να παρευρεθούν σήμερα στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα:

«Αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στην “διαχείριση – αξιοποίηση” της Καραθώνας και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, όπως είναι το φρούριο Μπούρτζι!

Η δημόσια περιουσία θα παραμείνει στην υπηρεσία του λαού για την κάλυψη των αναγκών του! Δεν θα επιτρέψουμε να εκποιηθεί από τον οποιονδήποτε επιχειρηματικό όμιλο που την βλέπει σαν κερδοφόρο πεδίο!

Διεκδικούμε:

  • Καμία ιδιωτικοποίηση της παραλίας της Καραθώνας και απένταξή της από την ΕΤΑΔ.
  • Καμία σκέψη για τσιμεντοποίηση της περιοχής.
  • Άμεση αποκατάσταση του χώρου που βρισκόταν η παλιά χωματερή, προκειμένου να μην αποτελεί εστία ρύπανσης
  • Δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση.
  • Καθαριότητα και περιποίηση όλης της παραλίας, την παροχή δωρεάν υποδομών, εξοπλισμού, ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια, με σεβασμό στο περιβάλλον.
  • Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών και υπηρεσιών για ξεκούραση, διακοπές, αθλητισμό στην παραλία που θα παρέχονται δωρεάν στο λαό.
  • Με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον λαό της περιοχής, με δωρεάν θεματικές δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version