home design 800x400

Ναύπλιο: Μάγεψε ο Κορκολής στο Μπούρτζι – Μια συναυλία για λίγους

Η εξαιρετική και ποιοτική μουσική βραδιά πρέπει να βάλει σε σκέψεις για επανασχεδιασμό του Μουσικού Φεστιβάλ, εφόσον η νέα δημοτική αρχή θέλει να το διατηρήσει

Οι μαγικές νότες από το πιάνο του Στέφανου Κορκολή ήχησαν στο μυχό του Αργολικού κόλπου το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουλίου. Αυτό το Σαββατόβραδο είχε όλα τα στοιχεία μιας ποιοτικής διοργάνωσης.

του Άκη Γκάτζιου

Στη βραχονησίδα Μπούρτζι οι μόλις 300 τυχεροί θεατές – λόγω του περιορισμού στον ανώτατο αριθμό παρισταμένων που έθεσε η αρχαιολογική υπηρεσία – απόλαυσαν τα τραγούδια του Μίκυ Θεοδωράκη, που ερμήνευσε η Σοφία Μανουσάκη.

Η δροσερή καλοκαιρινή βραδιά κύλισε όπως αρμόζει σε ένα ιστορικό φεστιβάλ, όπως αυτό που γίνεται τόσα χρόνια στο Ναύπλιο, που με αυτή την αφορμή πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και να αναβαθμιστεί, εφόσον θέλει να το διατηρήσει η νέα δημοτική αρχή.

Ο Στέφανος Κορκολής ως πρεσβευτής της μουσικής του Μίκυ Θεοδωράκη και η Σοφία Μανουσάκη δημιούργησαν ένα μουσικό – ηχητικό σύμπαν, ικανοποιώντας το κοινό στο Μπούρτζι που ήταν προσηλωμένο, χωρίς παρεμβολές αυτή τη φορά, στη συναυλία.

Μάλιστα πολλές φορές οι θεατές σιγοτραγούδησαν συνοδεύοντας την ερμηνεύτρια και χειροκροτούσαν.

Ο Κορκολής παρουσίασε λυρικά τραγούδια του μεγάλου Έλληνα μουσουργού, όπως και αποσπάσματα από το Άξιον εστί, το Μαουτχάουζεν και τον Επιτάφιο, με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων της Ελληνικής δημοκρατίας.

Στο Μπούρτζι εκτυλίχθηκε απόψε ένας δημιουργικός διάλογος μεταξύ της μουσικής και του ιστορικού μνημείου, με το διακριτό ύφος του Στέφανου Κορκολή και πολλές στιγμές απρόβλεπτης μαγείας, καθώς οι μοναδικοί αυτοσχεδιασμοί του στο πιάνο, φέρουν πάντα το στοιχείο της έκπληξης, όπως πράττει στις περισσότερες συναυλίες του.

«Δίνουμε την ψυχή μας πάνω στη σκηνή, αλλά ταυτόχρονα παίρνουμε αγάπη. Και αυτό είναι ζητούμενο σε κάθε ζωντανή μας εμφάνιση», όπως είπε ο καλλιτέχνης, με αφορμή την προχθεσινή συναυλία του στην Πάτρα.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να τραγουδήσει και ο κόσμος συνοδεύοντας την Σοφία Μανουσάκη, σε κάποιες στιγμές.

Τη μαγική αυτή βραδιά στο Μπούρτζι σίγουρα θα την άκουγε από ψηλά ο σπουδαίος Μίκης και θα ήθελε να βρίσκεται εκεί.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version