Τετάρτη, Απρίλιος 14, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΟικονομίαΑργολίδα: Ξαναβάζουν μπρος τα χυμοποιεία σε στενό κλοιό από τη ΔΕΥΑΑΡ-Μ

Αργολίδα: Ξαναβάζουν μπρος τα χυμοποιεία σε στενό κλοιό από τη ΔΕΥΑΑΡ-Μ

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Διολίτσης από την απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου στα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει τα εργοστάσια. Ανακούφιση για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών που έβλεπαν την παραγωγή τους να μένει στα δέντρα από το κλείσιμο των χυμοποιείων.

Σχετικά

Περισσότερα

Δικαιωμένος αισθάνεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών Πέτρος Διολίτσης από τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου που επιτρέπει την επαναλειτουργία των χυμοποιείων με τα οποία έχουν καταγγελθεί οι συμβάσεις με τη ΔΕΥΑΑΡ-Μ, υπό όρους, σε ότι έχει να κάνει με τη διάθεση λυμάτων στο Βιολογικό Καθαρισμό Άργους – Ναυπλίου. Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει τα εργοστάσια, τους αφήνει με περιορισμούς τη δυνατότητα να λειτουργήσουν.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου, θα πρέπει να μειωθεί ο όγκος των λυμάτων κατά 10% τουλάχιστον για κάθε εργοστάσιο και να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα όρια των ρύπων σύμφωνα με τις προηγούμενες συμβάσεις που είχαν με τη ΔΕΥΑΑΡΜ. Οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των προϋποθέσεων σημαίνει αυτόματη καταγγελία της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΑΡΜ και των χυμοποιείων.

Στην απόφαση προβλέπεται ακόμα η διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων στα δείγματα από ανεξάρτητα ή κρατικά μικροβιολογικό εργαστήρια. Την ίδια στιγμή η ΔΕΥΑΑΡ-Μ κρατά τις βιομηχανίες σε στενό κλοιό, προαναγγέλοντας καθημερινούς ελέγχους.

Η αντίδραση Διολίτση

Με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡ-Μ Πέτρος Διολίτσης δήλωσε:

«Η απόλυτη δικαίωση για την ΔΕΥΑΑΡΜ ήρθε σήμερα 2/3, δια στόματος της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου η οποία και διέταξε την επαναλειτουργία των βιομηχανιών με τους εξής όρους:

Να παροχετεύουν λύματα στην Ε.Ε.Λ. Άργους Ναυπλίου αφού πρώτα έχουν επεξεργαστεί από τους βιολογικούς τους.

Να είναι μειωμένα σε ποσοστό 10% ημερησίως

Να μην υπερβαίνουν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια των 1500 C.O.Dmg/l και 500 B.O.D mg/l ημερησίως.

Η ΔΕΥΑΑΡΜ θα συνεχίσει τους καθημερινούς ελέγχους στις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών ώστε να εξακριβώσει πως δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα ρύπανσης των τελευταίων ημερών. Η δικαιοσύνη για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε την αλήθεια και διαφύλαξε την δημόσια υγεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια