home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeatured

Δελτίο Τύπου: Η θέση της ΑΣΠΙΣ ΑΕ για την παύση λειτουργίας του Χυμοποιείου της

Με αφορμή την ανεξέλεγκτη διασπορά ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών σε βάρος της εταιρείας μας ΑΣΠΙΣ, αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας του Χυμοποιείου μας, αισθανόμαστε την υποχρέωση να αναφέρουμε κάποια στοιχεία, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να ενημερωθούν για τα πραγματικά γεγονότα οι πολίτες του τόπου μας, οι παραγωγοί και οι εργαζόμενοι μας και τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη της εταιρείας μας.

Το Χυμοποιείο της εταιρίας μας, δεν σταμάτησε να παραλαμβάνει πορτοκάλια αυτοβούλως, ούτε ασφαλώς επιλέξαμε να σταματήσουμε την παραγωγική διαδικασία -όπως αναληθώς ισχυρίζονται και διαδίδουν διάφοροι- προκειμένου να εκβιάσουμε με τον τρόπο αυτό την ΔΕΥΑΑΡΜ ή όποιον άλλον (άραγε ποιόν;).

Είναι εξάλλου αντιληπτό ότι δεν νοείται ο οποιοσδήποτε «εκβιασμός» από την πλευρά μας δεδομένου ότι η (επιβληθείσα) παύση της παραγωγικής διαδικασίας στρέφεται πρωτίστως εναντίον της εταιρείας μας καθώς μας προκαλεί τεράστιο κόστος και ανυπολόγιστες συνέπειες εξ αιτίας της (συνεπακόλουθης) αδυναμίας εκπλήρωσης των συμβατικών μας υποχρεώσεων απέναντι στους πελάτες μας.

Η αναστολή της παραγωγικής διαδικασίας δεν ήταν επιλογή μας. Υποχρεωθήκαμε, δυστυχώς, σε αυτή την κατάσταση, λόγω της μονομερούς εκ μέρους της ΔΕΥΑΑΡΜ καταγγελίας της μεταξύ μας σύμβασης για την παροχέτευση λυμάτων στην ΕΕΛ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ), με την εκ μέρους της, επίκληση λόγων, η βασιμότητα των οποίων, όπως και η εγκυρότητα ή μη της καταγγελίας της σύμβασης, θα κριθεί στα αρμόδια Δικαστήρια. Η καταγγελία της σύμβασης – και όχι δική μας απόφαση- είναι αυτή που οδήγησε στην προσωρινή, μερική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Εργοστασίου από την αδειοδοτούσα αρχή (Αντιπεριφέρεια Αργολίδας) με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε το εργοστάσιο μας.

Σε ότι αφορά την ουσία του προβλήματος, ότι δήθεν τα λύματά μας μολύνουν τον Αργολικό κόλπο, πληροφορούμε τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι τα βιομηχανικά λύματα του εργοστασίου μας παροχετεύονται με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προβλέπεται, αποκλειστικά και μόνο στο δίκτυο της ΔΕΥΑΑΡΜ – αφού πρώτα υποστούν επαρκή επεξεργασία στην Μονάδα Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων (Βιολογικό) του εργοστασίου μας – και οδηγούνται στην ΕΕΛ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Άργους-Ναυπλίου, διαμέσου του κεντρικού αγωγού λυμάτων της πόλης του Άργους) για περαιτέρω επεξεργασία, με αποκλειστική φροντίδα και ευθύνη της ίδιας της ΔΕΥΑΑΡΜ. Τα επεξεργασμένα λύματα της ΔΕΥΑΑΡΜ καταλήγουν στη θάλασσα.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων (Βιολογικός) της εταιρείας μας βρίσκεται μόνιμα και αδιάλειπτα σε πλήρη λειτουργία και ουδέποτε στείλαμε ακατέργαστα λύματα στην ΕΕΛ (Βιολογικό Άργους-Ναυπλίου).

Η καταγγελία της σύμβασης έγινε αιφνιδίως χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των λυμάτων μας ή άλλο λόγο.
Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν στοιχεία, τα οποία θα κατατεθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες και δικαστικές αρχές, οι οποίες και θα αποφανθούν για την εγκυρότητα ή μη της καταγγελία της σύμβασης.

Μας προκαλεί ιδιαίτερη λύπη το γεγονός ότι δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε τα πορτοκάλια και τα άλλα φρούτα των παραγωγών μας, με τους οποίους συνδεόμαστε με μακρόχρονη σχέση άριστης συνεργασίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ειλικρινούς ανταπόκρισης. Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με όλα τα νόμιμα μέσα να επαναλειτουργήσουμε ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε τα πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, φράουλες, καρότα, ρόδια, βερίκοκα, αχλάδια, παντζάρια και άλλα φρούτα της Αργολικής γης.

Κατά τη διάρκεια της 50χρονης λειτουργίας μας έχουμε αποδείξει ποικιλοτρόπως και έμπρακτα, τόσο το σεβασμό της στην τοπική κοινωνία όσο και την ιδιαίτερη ευαισθησία της στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος. Η χρήση καθαρών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ανακύκλωση, ο περιορισμός των στερεών αποβλήτων, ο περιορισμός και η ορθή επεξεργασία και διαχείριση των υγρών αποβλήτων, η μείωση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας είναι στόχοι που έχουν επιτευχθεί με την προσπάθεια των ανθρώπων της εταιρείας μας και έχουν ήδη πιστοποιηθεί όπως και η προστασία του περιβάλλοντος με ISO14001.

Η εταιρεία μας είναι έτοιμη να επαναλειτουργήσει άμεσα, εφόσον συναφθεί εκ νέου η αναγκαία σύμβαση με τη ΔΕΥΑΑΡΜ για την παροχέτευση λυμάτων, δεδομένου ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις λειτουργίας.

Άργος, 2/3/2021
Για το ΔΣ της ΑΣΠΙΣ ΑΕ
Ιωάννης Μπουλμέτης

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button