home design 800x400
home design 1170Χ320

Απίθανα ερεθίσματα στον ουρανίσκο σαν πας στην Αργολίδα

Η γεύση αποτελεί προορισμό; Γιατί όχι, όταν φθάνοντας στην Αργολίδα μπορείς να δοκιμάσεις απίστευτους μεζέδες, απολαμβάνοντας ποικίλα ερεθίσματα στον ουρανίσκο, όπως το γλυκό, το πικρό, το ξινό, το αλμυρό.

Οι ψαγμένοι επισκέπτες λοιπόν, θα αναζητήσουν πρώτα απ΄ όλα τη γκιόσα του καλοκαιριού. Είναι η προβατίνα, άνω των 6 ετών, που δεν γεννάει πια. Τρώγεται ζεστή η κρύα σε λαδόκολλα με μπόλικο αλάτι και πιπέρι, ενώ κάποιοι θεωρούν απαραίτητο και το σκόρδο.

Οι γκόγκες είναι παραδοσιακό ζυμαρικό που παρασκευάζονται από αλεύρι, νερό και αλάτι. Μετά το βράσιμο και στράγγισμα, περιχύνονται με καυτό λάδι (ή βούτυρο) και τριμμένη μυζήθρα. 

Οικονομική, αλλά υπέροχη γεύση δίνει και το κοτόπουλο σχάρας με σάλτσα μουστάρδας. Ξεροψημένο στα κάρβουνα, σερβίρεται σε πολλές ταβέρνες της περιοχής.

Ακριβότερη αλλά απολαυστική είναι η μπογάνα. Ο ουρανίσκος τρελαίνεται με το αρνάκι γάλακτος και ολόκληρες πατάτες, σε γάστρα. To πιo νόστιμο και μαλακό αρνί που έχετε δοκιμάσει.

Η γουρνοπούλα είναι το μυστικό των καλοφαγάδων. Θα την βρείτε τόσο σε ταβέρνες και εστιατόρια, όσο και από υπαίθριους πάγκους για να την απολαύσετε όπου θέλετε. 

Τέλος, σε πολλές ταβέρνες, κυρίως στα χωριά θα δοκιμάσετε το αρνί στη σούβλα, αλλά και κοκορέτσι, ψημένα με τον τρόπο που οι ψήστες της περιοχής γνωρίζουν.

Και φυσικά μη ξεχνάτε τις υπέροχες συνταγές από τη Μαρία Καρανικόλα.
 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis