home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Ναύπλιο μετά τα απανωτά κρούσματα σε σχολεία

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Ναύπλιο μετά από τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει πως σε όλες τις σχολικές μονάδες που έκλεισαν τμήματα και τάξεις έπειτα από επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έκανε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου απολυμάνσεις.

«Οι γονείς σε περίπτωση που καταλάβουν πως υπάρχουν ανησυχητικά συμπτώματα, να ειδοποιήσουν αμέσως τις σχολικές μονάδες για να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόληψη και να συμβάλλουν έτσι στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας» τονίζει η ανακοίνωση του Δήμου.

Τα κρούσματα στο Ναύπλιο

Το πρωί της Δευτέρας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας ανακοίνωσε επίσης ότι στο Ναύπλιο κλειστά θα παραμείνουν για 14 ημέρες λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού δύο τμήματα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ένα τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και ένα τμήμα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο.

2ο και 5ο Δημοτικό σχολείο:

«Ενημερώνουμε γονείς, κηδεμόνες και κάθε ενδιαφερόμενο/η, ότι με απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ύστερα από  γνωμοδότηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αναστέλλεται η λειτουργία ενός τμήματος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου και μίας τάξης στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου για 14 ημέρες, λόγω κρουσμάτων  covid 19.

Οι οικογένειες των μαθητών, μαθητριών μας, έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά και προσεχώς θα λάβουν ειδοποίηση από τους Διευθυντές των σχολείων για τον τόπο και το χρόνο που θα διενεργηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των τμημάτων θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο θα τους κοινοποιηθεί. Ακολουθούμε τις οδηγίες πρόληψης και διαχείρισης κρουσμάτων και ενημερώνουμε άμεσα τη σχολική μας μονάδα σε περίπτωση που μέλος της οικογένειάς μας νοσεί από Covid 19».

3ο Δημοτικό σχολείο:

«Ενημερώνουμε γονείς, κηδεμόνες και κάθε ενδιαφερόμενο/η, ότι με  απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ύστερα από γνωμοδότηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αναστέλλεται η λειτουργία δύο τμημάτων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, λόγω κρουσμάτων  covid 19.

Οι οικογένειες των μαθητών, μαθητριών μας, έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά και προσεχώς θα λάβουν ειδοποίηση από τη Διευθύντρια του σχολείου για τον τόπο και το χρόνο που θα διενεργηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των τμημάτων θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο θα τους κοινοποιηθεί. Ακολουθούμε τις οδηγίες πρόληψης και διαχείρισης κρουσμάτων και ενημερώνουμε άμεσα τη σχολική μας μονάδα σε περίπτωση που μέλος της οικογένειάς μας νοσεί από Covid 19».

Παραμένουν κλειστά

Από τις 2 Φεβρουαρίου έχει ανασταλεί η λειτουργία τμημάτων στο 2ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου για 14 ημέρες, λόγω κρουσμάτων covid 19, προκαλώντας πανικό.

Την ίδια ημέρα, κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και στον 1ο παιδικό σταθμό Ναυπλίου.

Επίσης, από τις 29 Ιανουαρίου, κλειστό είναι και το 3ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου, για 14 ημέρες, εξαιτίας κρούσματος κορωνοϊού.

Κρούσμα στο Τολό

Με απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ύστερα από γνωμοδότηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αναστέλλεται η λειτουργία τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Τολού, λόγω κρούσματος κορωνοϊού, για 14 ημέρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της υπηρεσίας από τον Διευθυντή του σχολείου, ακολουθήθηκαν οι δέουσες ενέργειες που προβλέπονται από το υγειονομικό Πρωτόκολλο σε ισχύ, ενημερώθηκαν οι οικογένειες των μαθητών, μαθητριών και απολυμάνθηκε συνολικά το σχολικό κτίριο.

Όπως ενημερώνει η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, Αικατερίνη Δουράνου, το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης, η οποία ξεκινά στις 9 Φεβρουαρίου, έχει ήδη κοινοποιηθεί στους γονείς, οι οποίοι προσεχώς θα λάβουν ειδοποίηση για τον τόπο και το χρόνο που θα διενεργηθεί η διαδικασία ιχνηλάτησης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button