home design 800x400
home design 1170Χ320

Νέο Ροεινό: Διάδοση ή γεγονός;

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Νέο Ροεινό: Διάδοση ή γεγονός;
Αγία Μαρίνα μαρτυριο

Ο διχασμός των πιστών για τον ιερέα του Νέου Ροεινού Ναυπλιέων δημιουργεί πονοκέφαλο στην Μητρόπολη Αργολίδας, που σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελε την μισή τοπική κοινωνία εχθρική έναντι της άλλης μισής.

Οι εναντιούμενοι στις πρακτικές τους ιερέως, ως γνωστό το Νέο Ροεινό ήταν από τα πρώτα χωριά που είχαν παρουσιάσει μαζικά συμπτώματα κορωνοϊού, θεωρούν ότι τα μέτρα προστασίας ήταν ελλιπή. Αρχές Δεκεμβρίου το χωριό είχε δώσει αρκετούς προσβεβλημένους με ήπιας μορφή Κορωνοϊό, την διάδοση του οποίου συσχέτισαν με την έλλειψη μέτρων προστασίας κατά την θεία λειτουργία και τον Ιερέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του anagnostis.org , ενώ υπάρχει σχετική υπενθύμιση για την χρήση μάσκας στην είσοδο της εκκλησίας, από μερίδα του χωριού διαδίδετο ότι ο ιερέας επέτρεπε σε πιστούς να προσέρχονται χωρίς μάσκα προστασίας, ενώ έκανε πολιτικούς σχολιασμούς για την επιβολή μέτρων στους εκκλησιαστικούς χώρους.

Η άλλη πλευρά των πιστών θεωρεί ότι όλα αυτά είναι ψευδή και στέκεται στο πλευρό του ιερέως. Πρόσφατα μάλιστα είχαν αναμείξει στην διαμάχη τους οι δύο πλευρές και ένα λείψανο της Αγίας Μαρίνας! 

 

Το πώς βρέθηκε το λείψανο της Αγίας Μαρίνας στο Νέο Ροεινό είναι προς διερεύνηση.

Κατά μία άποψη που ακούγεται, φέρεται να το χάρισε ένας άλλος ιερεύς στον ιερέα του Ροεινού. Πώς όμως βρέθηκε στα χέρια του αγνώστου ιερέως, όταν σύμφωνα με όλες τις πηγές: «Τα άγια λείψανα της φυλάγονταν στην Κωνσταντινούπολη μέχρι την πρώτη άλωση της από τους Λατίνους, το 1204 μ.Χ., ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές βρίσκονταν μέχρι το 908 μ.Χ. στην Αντιόχεια και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ιταλία. Σήμερα, τα άγια λείψανα της Αγίας Μαρίνας, φυλάγονται στην Αθήνα, σε ναό που φέρει το όνομα της ενώ η χείρα της έχει μεταφερθεί στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος»;

Αν πρόκειται για πραγματικό λείψανο γιατί δεν αναφέρεται κάπου πέρα από αυτά που φυλάσσονται στο Ναό της Αγίας Μαρίνας, φυλάγονται στην Αθήνα και το χέρι της στην Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους;

Μετά την αναταραχή για την κυριότητα του αγίου λειψάνου, αυτό βρίσκεται πλέον στον Ναό της Αγίας Μαρίνας Νέου Ροεινού μέσα σε λειψανοθήκη.

Για την υπεράσπιση του Ιερέα τους οι κάτοικοι του χωριού διοργανώνουν σήμερα συγκέντρωση στο χωριό τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis