Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Ειδήσεις Κοινωνία Σηκώνουν μπαϊράκι για τον παπά τους στο Νέο Ροεινό

Σηκώνουν μπαϊράκι για τον παπά τους στο Νέο Ροεινό

Σχετικά

Περισσότερα

Τον παπά τους πίσω θέλουν κάτοικοι του Νέου Ροεινού Ναυπλίου και γι’ αυτό το λόγο συγκέντρωσαν υπογραφές και προγραμματίζουν διαμαρτυρία. Η διαδικασία για την απομάκρυνση του ιερέα από το χωριό ξεκίνησε μετά από καταγγελίες χωριανών για τη συμπεριφορά του ιερέα, οι οποίες έχουν γίνει εδώ και αρκετό καιρό.

Ο 39χρονος ιερέας κλήθηκε από το μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο να υπογράψει ότι επιθυμεί να αλλάξει χωριό και να υπηρετήσει σε εκκλησία στα Δενδρά, αλλά ο ίδιος φέρεται να μην έχει υπογράψει ακόμα.

Την ίδια στιγμή περίπου 300 από τους 400 κατοίκους του Νέου Ροεινού ζητούν την επιστροφή του παπά στο χωριό.

Αυτοί που έχουν ζητήσει την απομάκρυνσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, τον κατηγορούν για ανάρμοστη συμπεριφορά, με αφορμή κάποια συγκεκριμένα περιστατικά που φέρεται να έχουν λάβει χώρα κατά το παρελθόν στο χωριό.

Αν και η πλειονότητα των κατοίκων επιθυμεί ο παπάς να παραμείνει στην Αγία Μαρίνα του Νέου Ροεινού, υπάρχουν και αυτοί που δεν είναι σύμφωνοι με αυτό το αίτημα. Στο κείμενο που συνοδεύει τις υπογραφές, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους δεν θέλουν την απομάκρυνσή του.

Οι κάτοικοι είχαν επίσης προγραμματίσει για τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στις 10:30 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Μητρόπολη Αργολίδας, στο Ναύπλιο. Η συγκέντρωση όμως δεν μπορεί να γίνει λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, και γι’ αυτό και δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ωστόσο αναμένεται κάποιου είδους κινητοποίηση αύριο στο χωριό, προκειμένου να κοινοποιήσουν το θέμα ώστε να βρεθεί κάποια λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design

Πρόσφατα σχόλια