Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021
Home design
Αρχική Ειδήσεις Κοινωνία Πάτρα: Ανησυχία και σοβαρές καταγγελίες για τη διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο...

Πάτρα: Ανησυχία και σοβαρές καταγγελίες για τη διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”

Σχετικά

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες δύο μέρες στην Πάτρα, με αφορμή τη διασπορά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”.  Μετά τα πέντε νέα κρούσματα σε εργαζομένους τα οποία εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια διενέργειας rapid test, αλλά  και τα κρούσματα σε ασθενείς και συνοδούς, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος ετοιμάζει 2.000 τεστ για την ιχνηλάτηση του ιού και τον έλεγχο της διασποράς. 

Την ίδια στιγμή το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το tempo24.news, διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει παρά το γεγονός των επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων που οδήγησαν μάλιστα στο θάνατο μιας γυναίκας, η Παθολογική Κλινική συνεχίζει να λειτουργεί πλήρης και χωρίς απολύμανση!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” αναφέρει:

Σήμερα, 4 ημέρες μετά τα γνωστά συμβάντα στην παθολογική κλινική των 8 κρουσμάτων και τον θάνατο της συμπολίτισσας για την οποία εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους της, είχαμε τα σχετικά τεστ στις Συναδέλφισσες, τεστ όπου, αν και τα rapid test έδειξαν ήδη 4 νέα κρούσματα, ωστόσο βρισκόμαστε εν αναμονή των μοριακών αποτελεσμάτων, για μια κατάσταση όπου υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε όλους και βεβαίως έντονος προβληματισμός, για τον χειρισμό όλης αυτής της κατάστασης.

Δεδομένου ότι – Δεν ανεστάλη η εφημερία του Νοσοκομείου, ούτε η λειτουργία της κλινικής, η οποία χωρίς καμία απολύμανση συνεχίζει την λειτουργία της με γεμάτες όλες τις διαθέσιμες κλίνες της. – Χωρίς καμία προληπτική καραντίνα και σε κανέναν, πέραν των κρουσμάτων, το κενό των οποίων καλύπτουν από άλλα τμήματα, ακόμη και από την Β΄ Παθολογική η οποία διεκδικούσε και διεκδικεί την περαιτέρω ενίσχυση της με προσωπικό. Και παρ΄ όλα αυτά βλέπουμε – Από την μια να επισκέπτεται την πόλη μας ο Αν. Υπουργός Υγείας, ο οποίος δεν είχε καν την ευαισθησία να έλθει και να δει από κοντά την επικρατούσα κατάσταση στον χώρο μας, ο οποίος δυστυχώς ΗΛΘΟΝ-ΕΙΔΟΝ και ΑΠΗΛΘΟΝ. – και από την άλλη οι Διοικούντες, αντί να καθίσουν και να επιληφθούν των προβλημάτων, ο ένας αποφεύγει κρυπτόμενος την επαφή του με το Σωματείο και ο άλλος ψάχνει τους συντάκτες της γνωστής καταγγελίας των Νοσηλευτριών, λες και αυτό είναι το ζητούμενο, καταγγελία πάρα πολύ θετική, που έκαναν πάρα πολύ καλά οι Συναδέλφισσες που την εξέδωσαν, μια καταγγελία που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά, τις εν κρυπτώ πρακτικές που ασκούνται με αυθαιρεσία και τσαμπουκά και το ταμπού του φόβου που έντεχνα προωθούν στον χώρο μας οι Διοικούντες και όχι μόνον.

Εμείς λοιπόν δοθείσης της ευκαιρίας, επιμένουμε και λέμε, όλα αυτά θα πρέπει να πάρουν τέλος. Για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία μας, χωρίς άγχος και αγωνία θα πρέπει να έχουμε ΑΜΕΣΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ και βεβαίως απολύμανση των χώρων όπου παρουσιάζονται τέτοια περιστατικά και τέτοιες καταστάσεις, τεστ και καραντίνα όπου υφίσταται το πρόβλημα, εφαρμογή όλων των μέτρων και κανόνων της ασφαλούς λειτουργίας μας. Καλούμε την Διοίκηση να αφήσει την αστυνομικού χαρακτήρα πρακτική της, να ξεφορτωθεί τον κομματικό της μανδύα και να λειτουργήσει συνεργαζόμενη με όλους, όπως πρέπει και αρμόζει σ΄ αυτόν τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, όπου κλήθηκαν να προσφέρουν υπηρεσίες Διοίκησης.

Μετά τα ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ αποδείχθηκε δυστυχώς πόσο μεγάλο δίκαιο είχαμε όταν λεγαμε να κλείσει η κλινική και να μεταφερθούν όλα τα περιστατικά στα ύποπτα covid, να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλους…… 5 νέα κρούσματα ΑΣΘΕΝΩΝ και επίσημη διαβεβαίωση των 5 Νοσηλευτριών μετά και τον μοριακό έλεγχο. ΑΝΙΚΑΝΗ ΠΛΕΟΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ την ΚΡΙΣΗ.
 

Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design