home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: 94 χρονών ο πρώτος κύριος που εμβολιάστηκε στο Ναύπλιο – Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στα νοσοκομεία της Αργολίδας

Ξεκίνησε η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων στα νοσοκομεία του Ναυπλίου και του Άργους με έναν άνδρα 94 ετών να είναι ο πρώτος που προσήλθε πρωί – πρωί για να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες.

Προς το παρόν η προσέλευση που γίνεται με ραντεβού είναι μικρή, όμως από την Τρίτη ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών, γίνεται πιο μαζικός. Το Σάββατο και στα δύο νοσοκομεία της Αργολίδας ο εμβολιασμός γίνεται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

 

 

Στο νοσοκομείο Ναυπλίου υπάρχει μία εμβολιαστική γραμμή, ενώ στο νοσοκομείο του Άργους δύο.

Προς το παρόν δεν γίνονται εμβόλια στα Κέντρα Υγείας του Λυγουριού και της Ερμιονίδας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός το επόμενο διάστημα. Ο προγραμματισμός αναφέρει ως πιθανές ημερομηνίες από τις 20 Ιανουαρίου  μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.

Σημαντική είναι η βοήθεια που έχουν προσφέρει στα νοσοκομεία οι χορηγίες από δήμους και ιδιώτες. Χαρακτηριστική είναι η δωρεά – χρηματοδότηση από ιδιώτη του χώρου που λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο στο νοσοκομείο Ναυπλίου. Κόστισε μαζί μέρος των  χρημάτων που διέθεσε και το ίδιο το νοσοκομείο 12.000 ευρώ. Ο χώρος μάλιστα αυτός θα παραμείνει λειτουργικός και μετά το πέρας της πανδημίας και των εμβολιασμών, αφού θα μετατραπεί σε χώρο ημερήσιας νοσηλείας. 

Με ανάρτησή του το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι ξεκίνησε ο εμβολιασμός για τους άνω των 85 ετών και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ελληνική κοινωνία θα τα καταφέρει να νικήσει τον κορωνοϊό: «Η κ.Κασσιανή στον Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ο κ.Χρήστος στο Νοσοκομείο Βέροιας. Ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας, άνω των 85 ξεκίνησε. Θα τα καταφέρουμε».

 

Πώς κλείνονται τα ραντεβού

Μέσω του emvolio.gov.gr, οι ηλικιωμένοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού, ενώ όσοι τους βοηθούν ψηφιακά δεν χρειάζονται εξουσιοδότηση. Ραντεβού μπορούν να τους κλείσουν και οι φαρμακοποιοί.
Προγραμματισμός ραντεβού μπορεί να γίνει:

Μέσω γραπτών μηνυμάτων (sms), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού.

Απευθείας με είσοδo στην πλατφόρμα.

Κατόπιν προσέλευσης των ηλικιωμένων ή τρίτων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους.

Κατόπιν προσέλευσης των ηλικιωμένων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο.

Όσοι πολίτες μπαίνουν απευθείας στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, κλείνουν δύο ραντεβού με διαφορά 21 ημερών. Αφού επιλέξουν τις ημερομηνίες που επιθυμούν, το σύστημα δίνει ένα περιθώριο δύο λεπτών για να «κλειδώσει» το ραντεβού σε περίπτωση που ο πολίτης επιλέξει να κάνει κάποια αλλαγή.

Στη συνέχεια βγαίνει η μέρα και ώρα του εμβολιασμού και για τις δύο δόσεις κι αποστέλλεται με μήνυμα στο κινητό ο κωδικός του ραντεβού, ενώ σε χαρτί μπορεί να εκτυπωθεί μέσω υπολογιστή ο κωδικός QR, που είναι απαραίτητος κατά την προσέλευση στο εμβολιαστικό κέντρο κατά την ημέρα του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του ραντεβού στην πλατφόρμα αναφέρει:

Αγαπητή Κυρία / Αγαπητέ Κύριε…
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα προγραμματισμένα ραντεβού σας για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, θα πραγματοποιηθούν σε δύο (2) δόσεις, όπως περιγράφονται παρακάτω:
Τα ραντεβού μου
1η δόση στις (ημερομηνία) στις (ώρα) στο εμβολιαστικό κέντρο…
2η δόση στις (ημερομηνία) στις (ώρα) εμβολιαστικό κέντρο…

Ο κωδικός ραντεβού ή ο QR κωδικός είναι απαραίτητος κατά την προσέλευσή σας την ημέρα του εμβολιασμού».
Μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του, ο πολίτης θα λαμβάνει και σχετικό ψηφιακό πιστοποιητικό, μόλις λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button