Παρασκευή, Απρίλιος 16, 2021
Home design
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινωνίαΕμβόλια στην Ερμιονίδα: Τρέχουν τους γέροντες στα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους

Εμβόλια στην Ερμιονίδα: Τρέχουν τους γέροντες στα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους

Σχετικά

Περισσότερα

160 χιλιόμετρα πρέπει να διανύσουν οι γέροντες και οι γερόντισσες της Ερμιονίδας άνω των 85 ετών, για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αφού δεν λειτουργεί το Εμβολιαστικό Κέντρο.

Η καταγγελία του δημάρχου Γιάννη Γεωγόπουλου προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, έρχεται να προστεθεί σε εκατοντάδες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα που οι ηλικιωμένοι καλούνται να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους στα νοσκομεία των πόλεων, αντί για τα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής τους. Αποτέλεσμα είναι πολλοί να αποθαρρύνονται λόγω της μετακίνησης για να κάνουν το εμβόλιο.

Το πρόβλημα ειδικά για την Ερμιονίδα είναι τεράστιο, αφού κάποιος για να μετακινηθεί από την Ερμιονίδα στο Ναύπλιο ή το Άργος πρέπει α διανύσει 80 χιλιόμετρα και άλλα τόσα για να επιστρέψει.

 

Σημειώνει ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος στην επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας:

«Κύριε Υπουργέ,

Οι μέχρι ώρας πληροφορίες που είχαμε, σχετικά με τον εμβολιασμό των δημοτών μας, ήταν ενθαρρυντικές αφού, γνωρίζαμε πως στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου θα λειτουργούσε Κέντρο Εμβολιασμού.

Έπειτα από επικοινωνία που είχα με πολίτες του Δήμου Ερμιονίδας, ενημερώθηκα πώς καλούνται οι άνθρωποι άνω των 85 ετών να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους για εμβολιασμό στα Νοσοκομεία Ναυπλίου ή  Άργους.

Με την επιστολή αυτή κύριε Υπουργέ σας μεταφέρω την έντονη δυσαρέσκεια, τόσο των πολιτών μας, όσο και της Δημοτικής Αρχής για αυτήν την αρνητική και άδικη εξέλιξη στην επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού, αφού άνθρωποι άνω των 85 ετών καλούνται  να διανύσουν πάνω από 160 χιλιόμετρα για να καταφέρουν να εμβολιαστούν. Η κατάσταση αυτή αποτρέπει μεγάλο τμήμα της εν λόγω ηλικιακής μερίδας από τον εμβολιασμό, παρότι το επιθυμούν, διότι είναι αδύνατον να μετακινηθούν τόσα χιλιόμετρα λόγω της φυσικής ή παθολογικής τους κατάστασης.

Επιθυμούμε την άμεση παρέμβασή σας για την άμεση λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου στην Ερμιονίδα».

Κέντρο Υγείας Κρανιδίου

 

ΠΟΕΔΗΝ και Υπουργείο

«Χωρίς ενημέρωση και σχεδιασμό μετατρέπουν σε εμβολιαστικά κέντρα τα νοσοκομεία για το γενικό πληθυσμό» αναφέρεται συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας, διαψεύδει τις καταγγελίες και αναφέρει πως ο σχεδιασμός με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα θα συνεχιστεί κανονικά όπως έχει ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, από τις 20 Ιανουαρίου, στα εμβολιαστικά κέντρα Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., προστίθενται και τίθενται σε λειτουργία τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, με βάση τον διαθέσιμο αριθμό εμβολίων.
Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι ο εμβολιασμός κατά του φονικού ιού στον γενικό πληθυσμό ξεκινά από τις 16 Ιανουαρίου. 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Home design