home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Η χαλάρωση στις γιορτές θα φέρει αυξημένα κρούσματα στην Πελοπόννησο

Στην χαλάρωση που επιδείχθηκε κατά την περίοδο των γιορτών αποδίδεται η αύξηση, το περασμένο τετραήμερο, των καταγεγραμμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτή η άποψη διατυπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το πρωί σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Στην ίδια σύσκεψη εκφράστηκε η εκτίμηση ότι -για τον πιο πάνω λόγο- αναμένεται τις επόμενες δέκα ημέρες τουλάχιστον να υπάρξει αυξημένος αριθμός βεβαιωμένων κρουσμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύσκεψη για Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πού αποδίδουν την αύξηση των κρουσμάτων

 

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 8 κρούσματα στην Αργολίδα, από 5 σε Αρκαδία και Μεσσηνία, 3 στη Λακωνία και 1 στη Κορινθία. Χθες τα αντίστοιχα κρούσματα στην Περιφέρεια ήταν 8.

Να σημειωθεί πως η Αργολίδα αυτή τη στιγμή έχει έναν από τους μεγαλύτερους δείκτες κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στην Ελλάδα και τον υψηλότερο στην Πελοπόννησο, που φθάνει το 8,24%, με μέσο όρο κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα τα 4. Ωστόσο τα εντοπισμένα κρούσματα των τελευταίων ημερών περιορίζονται κατά κύριο λόγο στο Ανυφί, όπου οι ιχνηλατήσεις και οι επαναληπτικοί έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί, συνεπώς είναι πιθανό να υπάρξει βελτίωση και όχι επιδείνωση τις επόμενες ημέρες.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button