Home design
home design

Ο κορωνοϊός «χτυπά» την Αργολίδα με το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό ανά 100.000 κατοίκους στην Ελλάδα

Κορωνοϊός

Ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια δείχνουν τα νούμερα που δίνει ο ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αργολίδα, καθώς πέρα από τον διπλασιασμό των μολύνσεων σε σχέση με χθες, υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει.

Αν και ο μέσος όρος κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα δεν είναι υψηλός, καθώς αυτά ανέρχονται στα 4, το ποσοστό των νέων μολύνσεων επί του συνολικού πληθυσμού του νομού είναι ασυνήθιστα υψηλό.

Η Αργολίδα αυτή τη στιγμή έχει έναν από τους μεγαλύτερους δείκτες κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στην Ελλάδα και τον υψηλότερο στην Πελοπόννησο, που φθάνει το 8,24%.

Το 8,24% που εμφανίζει η Αργολίδα, είναι το τρίτο υψηλότερο ποσοστό στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, με τη Δυτική Αττική που βρίσκεται σε καθολικό lockdown να βρίσκεται στο 9,32% και την Κάλυμνο που σήμερα κατέγραψε τρία κρούσματα να είναι στο 10,19%.

Να σημειωθεί πως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 8 κρούσματα στην Αργολίδα, από 5 σε Αρκαδία και Μεσσηνία, 3 στη Λακωνία και 1 στη Κορινθία. Χθες τα αντίστοιχα κρούσματα στην Περιφέρεια ήταν 8, όσα μόνο εντοπίστηκαν στην Αργολίδα σήμερα.

Δείτε αναλυτικότερα στον παρακάτω πίνακα:

Η γεωγραφική κατανομή των 427 κρουσμάτων

Η γεωγραφική κατανομή των 427 κρουσμάτων

Η γεωγραφική κατανομή των 427 κρουσμάτων

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis