Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Χαστούκι στον ρατσισμό

ΔημοσιεύτηκεMarch 15, 2017
από admin

Φεστιβάλ Αγάπης και Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου υπό την αιγίδα Δήμου Ναυπλιέων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού την Κυριακή 19 Μαρτίου, 4:30μμ-10:00μμ, στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου και στην πλατεία Εθνοσυνέλευσης.

Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές που ζούμε και με αφορμή τα περιστατικά μισαλλοδοξίας και διάθεσης  αποκλεισμού ευπαθών ομάδων από το ελληνικό σχολείο, όπως οι πρόσφυγες, αποφασίσαμε πως η σχολική κοινότητα δεν πρέπει να σιωπήσει.

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών στον Δήμο Ναυπλιέων.

ΔημοσιεύτηκεNovember 25, 2015
από admin

Παράταση πήρε η συζήτηση για την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού στον Δήμο Ναυπλιέων για το προσεχές έτος. Το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης ξεκίνησε με την απουσία του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου, ο οποίος έλειπε στην Τρίπολη για σημαντικό θέμα της Περιφέρειας. Για τον λόγο αυτόν ο Ραφαήλ Μπαρού εισηγήθηκε την αναβολή της συζήτησης και την μεταφορά της σε επόμενη συνεδρίαση.

Οι μαθητές του 3ου δημοτικού Ναυπλίου «νοιάζονται και δρουν»

ΔημοσιεύτηκεNovember 23, 2015
από admin

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» με στόχο την προώθηση του εθελοντισμού στα σχολεία, υλοποιείται φέτος για πρώτη φορά σε 60 Δημοτικά Σχολεία  σε όλη τη χώρα από το μη Κερδοσκοπικό Σωματείο  Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη. Για την υλοποίηση του έργου συμπράττουν το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Υπεύθυνη του προγράμματος στην Αργολίδα είναι η κυρία Χριστίνα Ζώνιου, διδάσκουσα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελ/νήσου.

Εκκολαπτόμενοι ζωγράφοι στον κήπο της Εθνικής Πινακοθήκης Ναυπλίου

ΔημοσιεύτηκεJune 23, 2014
από admin

To Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου και η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου-Παράρτημα Ναυπλίου διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικών έργων μαθητών της Β’ τάξης του 3ου Δημ. Σχ. Ναυπλίου την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, ώρα 8.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ. στον κήπο της Πινακοθήκης, Σιδ. Μεραρχίας 23, Ναύπλιο.

Λίγα λόγια για τα έργα

Βραβείο για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

ΔημοσιεύτηκεMarch 21, 2014
από admin

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2014, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου τιμήθηκε από την Ελληνική Εταιρία της Φύσης, η οποία το ανακήρυξε ως «Οικολογικό Σχολείο», όντας μάλιστα το μοναδικό δημοτικό σχολείο στην Πελοπόννησο που πήρε αυτό το βραβείο. Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα των δράσεων που έχει αναλάβει τα τελευταία 3 χρόνια το σχολείο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος. 
 

Βραβείο στην δασκάλα της καινοτομίας

ΔημοσιεύτηκεJanuary 5, 2014
από admin

Με ένα βραβείο επέστρεψε στο σχολείο της η δασκάλα κα Μαρία Μπουντούρη. Βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας, για το πρόγραμμα «Δημιουργία Χαϊκού και Λίμερικ» που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2011-2012, με το Στ1 τμήμα του 3οθ δημοτικού σχολείου Ναυπλίου.