Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανδρέας Πουλάς

Πουλάς: Δεν περίμενα τον κορωνοϊό για να διαπιστώσω τον μόχθο των εργαζόμενων του ΕΣΥ

Τι του έδειξε η εμπειρία του ως γιατρός στο νοσοκομείο Άργους.

Δεν περίμενα λοιπόν, τον κορωνοϊό για να διαπιστώσω τον μόχθο και την προσπάθεια τους. Με αυτά τα λόγια ο βουλευτής Αργολίδας και τομεάρχης Υγείας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς, αναφέρεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο υπηρέτησε και ο ίδιος ως γιατρός στο Νοσοκομείο του Άργους.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως δεν δέχεται μαθήματα από ανθρώπους που ήταν εξαφανισμένοι μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι όχι μόνο στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία, ολοένα και περισσότερες φωνές υπερασπίζονται το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του, γιατρούς και νοσηλευτές, με αφορμή την μάχη που δίνουν κατά του κορωνοϊού.

Ως ένας άνθρωπος που υπηρέτησα το ΕΣΥ επί δεκαετίες στο Γ.Ν. Άργους, γνωρίζω πολύ καλά ότι ο αγώνας γιατρών και νοσηλευτών του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την σωτηρία της ανθρώπινης ζωής δεν είναι μόνο τωρινός, αλλά διαχρονικός, απέναντι σε όλες τις αρρώστιες, προς όλους τους ασθενείς και χωρίς διακρίσεις κοινωνικές και οικονομικές. Δεν περίμενα λοιπόν, τον κορωνοϊό για να διαπιστώσω τον μόχθο και την προσπάθεια τους.

Εδώ και 8 μήνες που βρίσκομαι στη Βουλή ως εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, στηρίζω με πλήθος από ερωτήσεις, ομιλίες και παρεμβάσεις την ενίσχυση του ΕΣΥ και την έμπρακτη αναγνώριση των ανθρώπων του, ακόμα και όταν η δημόσια υγεία δεν ήταν επίκαιρη. Δεν δέχομαι λοιπόν, μαθήματα από ανθρώπους που ήταν εξαφανισμένοι μέχρι σήμερα.

Το Κίνημα Αλλαγής με αίσθημα ευθύνης έχει ήδη χρηματοδοτήσει τον εξοπλισμό πέντε κλινών ΜΕΘ με χρήματα ημών των βουλευτών. Άλλωστε, ο κάθε ένας πολίτης ατομικά έχει ευθύνη και επιλογή να συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια με όποιον τρόπο επιλέγει, χωρίς να το διαφημίζει και να το κάνει σημαία επικοινωνιακής ευκαιρίας. Η πανδημία του κορωνοϊού δεν προσφέρεται για πλειοδοσία λαϊκισμού και κινήσεων εντυπωσιασμού. Κάθε φωνή όμως, που απαιτεί την στήριξη του ΕΣΥ από την Πολιτεία, που είναι και η μοναδική υπεύθυνη για την οργάνωση, στελέχωση και χρηματοδότηση του, είναι χρήσιμη για το κοινό συμφέρον».

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.