Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέα Κίος λιμάνι

Αναζωογονητικό πρωινό με τις βάρκες στη Νέα Κίο (Vid)

Οι ήχοι της φύσης και το καϊκι που βγήκε για ψάρεμα.

Η Νέα Κίος αποτελεί ιστορική συνέχεια της Κίου της Μικράς Ασίας, πόλης 15.000 κατοίκων χτισμένης στον μυχό του Κιανού κόλπου της Προποντίδας, έδρας της Μητρόπολης Νίκαιας και επινείου της Προύσας.

Στο λιμάνι της Νέας Κίου δένουν εκδρομικά σκάφη και βάρκες, ενώ στις όχθες του μικρού ποταμού Ερασίνου, που εκβάλλει στην περιοχή, δένουν τα αλιευτικά της κωμόπολης.

Όμορφη είναι η πρωινή εικόνα της Νέας Κίου, με τα καΐκια να φθάνουν και να δένουν το ένα πίσω από το άλλο, και τους ψαράδες να ξεψαρίζουν τα δίχτυα τους και να πουλάνε τα ολόφρεσκα ψάρια τους σε όσους περιμένουν στη σειρά, με υπομονή.

Τελείως διαφορετική και απόκοσμη η εικόνα την εποχή του κορωνοϊού, με λίγα καϊκια να βγαίνουν να ψαρέψουν για να προμηθεύσουν την αγορά τροφίμων που είναι από τις ελάχιστες που μένουν ζωντανές μπροστά στο γενικευμένο λουκέτο.

Ο Γιώργος Τρικαλιώτης κατέγραψε με το drone του μέσα σε μισό λεπτό το λιμάνι της Αργολικής κωμόπολης.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.