Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Σωτήρης Τσιόδρας

Τα σκοτεινά σημεία της ταχύτατης εξάπλωσης του κορωνοϊού

Τι είπε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα με την επιστημονική κοινότητα να προσπαθεί να χαρτογραφήσει τον τρόπο που μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό και να βρει τα ευάλωτα σημεία του. Ακόμη δεν διαθέτουμε σημαντικά στοιχεία για πολλές πτυχές της τωρινής πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλές κρίσιμες λεπτομέρειες της επιδημιολογίας είναι άγνωστες. 

Για παράδειγμα ερωτηματικό ακόμη παραμένει το γεγονός γιατί στη Γαλλία τα ποσοστά νοσηλείας και κάποιες ηλικιακές κατανομές είναι διαφορετικά απ’ ότι στην Ελλάδα και παρά τις παρατηρήσεις από μελέτες για την εκδήλωση της επιδημίας στην Κίνα. Σημειώνεται ότι στη Γαλλία ο κορονοϊός πλήττει και μικρότερες ηλικίες. 

«Αν μπορούσαμε με ένα μαγικό ραβδί να παγώσουμε σε απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον για 14 μέρες, ο κορονοϊός θα σταματούσε την εξάπλωσή του και θα πέθαινε σε όλες τις άψυχες επιφάνειες που θα είχε μολύνει». Με αυτή τη επισήμανση ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, χθες έδωσε το στίγμα ότι δυστυχώς μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού, ο οποίος διαθέτει πολλά «σκοτεινά» σημεία όσον αφορά την ταχύτητα της μετάδοσής του. Ήδη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι περί τους 10.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί, όμως μόνο το 7% έχει εντοπιστεί. 

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.