Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Χρηματιστήριο

Κραχ σε πετρέλαιο και Χρηματιστήρια

Μαύρη μέρα για την παγκόσμια οικονομία

Στο 25% έφτασε η πτώση του «Μαύρου Χρυσού» μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας. Το ελαφρύ αργό (WTI) παράδοσης Απριλίου έχασε 10,15 δολάρια το βαρέλι μέσα σε μία ημέρα και έκλεισε στα 31,13 δολάρια, τιμή μειωμένη κατά 25%. 

Το Μπρεντ της Μαύρης Θάλασσας, λίγα λεπτά πριν από το κλείσιμο στο Λονδίνο, διαπραγματευόταν στα 34,40 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 24%.

Αυτή η κατακόρυφη πτώση του πετρελαίου επιβάρυνε δραματικά τους ήδη πεσμένους δείκτες στα Χρηματιστήρια όλου του κόσμου, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. 

Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax υποχώρησε κατά 7,94%, πέφτοντας στις 10.625,02 μονάδες, μειωμένος κατά 916,8 μονάδες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση για τον συγκεκριμένο δείκτη από την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Ο δείκτης MDax κατέγραψε μικρότερη πτώση, κατά 6,70% και έκλεισε στις 23.091,71 μονάδες.

Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ο πανικός λόγω της επιδείνωσης της επιδημίας και την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας για την παραγωγή πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα ο δείκτης CAC 40 να υποχωρήσει στις 4.707,91 μονάδες, μειωμένος κατά 8,39%. Αυτή ήταν η χειρότερη συνεδρίαση από το 2008.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε επίσης με μεγάλη πτώση, κατά 7,69%, στις 5.965,77 μονάδες.

Το μαζικό sell-off οδήγησε σε διακοπή της συνεδρίασης στη Wall Street, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα πανικού. Συγκεκριμένα, ο S&P 500 σημείωσε πτώση στο 7% στο άνοιγμα (προσυνεδριακά) των αγορών, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί για 15 λεπτά.

Στο ελληνικό Χρηματιστήριο λίγο πριν τις 12 ο Γενικός Δείκτης είχε μαζέψει μέρος των απωλειών, υποχωρώντας 8,27% στις 628,13 μονάδες με τον τζίρο στα 34,33 εκατ. ευρώ, ωστόσο περί τις 4 το μεσημέρι, η βουτιά συνεχιζόταν στο 12%.Τελίκά, η ελληνική αγορά έκλεισε με  έκλεισε κοντά στα χαμηλά επίπεδα της ημέρας στις 593,07 μονάδες καταγράφοντας μια βουτιά 13,39%. 

Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι η πτώση των αγορών θα έχει μέλλον, καθώς η ύφεση είναι πλέον το πιο πιθανό σενάριο για την Ευρώπη και ενδεχομένως τις ΗΠA.

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.