Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Τσούρνος 1ο φαρμακείο

Απαράδεκτη αδιαφορία - 200 χρόνια εθνικής μνήμης, 200 χρόνια εγκατάλειψης

Του Γιώργου Τσούρνου*

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Ναύπλιο της επικεφαλής για τον εθνικό εορτασμό των 200 χρόνων από της επαναστάσεως του 1821, της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου, ήλθε πάλι στη σκέψη μου η αδιαφορία των υπευθύνων στο να αναστυλώσουν το ιστορικό κτίριο του πρώτου φαρμακείου της Ελλάδος, στο οποίο ταριχεύτηκε ο αδίκως δολοφονηθείς πρώτος κυβερνήτης ο Ι. Καποδίστριας.

Να θυμήσω ότι πριν από 6 περίπου χρόνια, μετά την δικαστική απόφαση που επέτρεπε την πώληση, είχε οριστεί και ημερομηνία δημοπράτησης και ευτυχώς που η τότε παρέμβασή μου αρμοδίως, απέτρεψε την πώληση και στέρησε την πόλη από μία επί πλέον καφετέρια.

Απογοητεύομαι διαπιστώνοντας ότι οι εντεταλμένοι με την προστασία – διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας συνωστήθηκαν για να φωτογραφηθούν με τη «Γιάννα», διότι πιστεύω ότι ουδείς την ενημέρωσε για την κατάσταση του μνημείου, που αποτελεί προσβολή για την πόλη μας.

Είναι ανάγκη τόσο το κτίριο του Φαρμακείου (ισόγειο φαρμακείο όπως ήταν επί Καποδίστρια, α΄ όροφος μουσείο Καποδίστρια), όσο και το άλλο ιστορικό κτίριο που είναι γνωστό ως «Ενετικό κτίριο του Αγίου Γεωργίου» να αναπαλαιωθούν και να αποκατασταθεί η ιστορική μνήμη, πριν καταρρεύσουν.

Υπενθυμίζω ότι τόσο το «Βουλευτικό» όσο και το κτίριο του Α΄ Γυμνασίου (νυν Δημαρχείο) εάν στο παρά πέντε δεν είχαν επισκευαστεί, σήμερα δεν θα υπήρχαν.

Ας ανανεώσω την ελπίδα μου ότι η υπενθύμιση αυτή στα ώτα μη ακουόντων μέχρι σήμερα.

Ναύπλιον 17-2-2020
Γ. Τσούρνος

Τσούρνος 1ο φαρμακείο

Υ.Γ.
Λεφτά υπάρχουν.
Αν ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του σχεδίου πόλεως στη «Γλυκειά» η εισφορά σε γη των μεγάλων ιδιοκτησιών θα αποφέρει στο Δήμο πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γιώργος Τσούρνος, είναι πρώην δήμαρχος Ναυπλίου και βουλευτής Αργολίδας

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.