Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας ΕΕ

Online πλατφόρμα για τον περιορισμό του κορωνοϊού

Τι πρότεινε ο Έλληνας υπουργός υγείας στη σύσκεψη των κρατών της ΕΕ
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 14 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Την αναγκαιότητα να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και ενημέρωση για την προφύλαξη των κρατών μελών της ΕΕ από τον κορωνοϊό υπογράμμισαν οι υπουργοί Υγείας της Ένωσης στο έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου. 

 Ο νέος ιός, ο οποίος ονομάστηκε από την επιστημονική κοινότητα Covid-19, έχει προσβάλει πάνω από 60.000 ανθρώπους παγκοσμίως και αποδείχθηκε θανατηφόρος για τους 1300 από αυτούς. Τα θύματά του εντοπίζονται στην Κίνα, εκτός 2-3 περιπτώσεων σε γειτονικές χώρες. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι στιγμής έχουν νοσήσει 30 άνθρωποι και δεν υπάρχουν νεκροί. 

Όμως όπως επισημαίνεται στο κείμενο των συμπερασμάτων του χθεσινού συμβουλίου,  σε έναν χώρο όπου η ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων είναι ο κανόνας, οι 27 κρίνουν απαραίτητο να «ενισχύσουν τον ήδη υπάρχοντα συντονισμό» προκειμένου να «βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα» των μέτρων που έχουν ληφθεί σε επίπεδο κρατών.

Ο Έλληνας υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε τη δική του πρόταση στο συμβούλιο, η οποία συνοψιζόταν στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και του διαδικτύου, για τον καλύτερο συγχρονισμό και την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των κρατών μελών. Στην ψηφιακή πλατφόρμα που πρότεινε ο κ. Κικίλιας θα μπορούσαν να καταχωρούνται επιστημονικά και στατιστικά δεδομένα που θα βοηθήσουν σημαντικά τα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. 
 

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.