Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Χάκερς χτυπούν μέσω γνωστών επαφών email

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Υποκλοπή στοιχείων μέσω email φίλων!

Oι χάκερς χτυπούν, πλέον και μέσω γνωστών επαφών email
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 11 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Σε καλοστημένη παγίδα χάκερ παρολίγο να πέσει Βολιώτης καταναλωτής που σώθηκε τελευταία στιγμή χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά του. Ο εν λόγω κύριος έλαβε ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο από γνωστή επαφή email, το οποίο περιείχε μόνο ένα λινκ.

Πατώντας το, ο καταναλωτής είδε έκπληκτος να αντιγράφονται με ταχύτητα όλα τα δεδομένα του δίσκου του! Έντρομος έκλεισε αμέσως το email και απευθύνθηκε σε τεχνικό ασφαλείας ο οποίος «έτρεξε» αντιϊκό πρόγραμμα και αφαίρεσε το κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή του. 

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην κλοπή ηλεκτρονικών δεδομένων (αριθμού πιστωτικής κάρτας, ταυτότητας κλπ) αφού μέχρι σήμερα το κακόβουλο λογισμικό διακινούταν μέσω επαφών emails που ήταν άγνωστα στο χρήστη. Φαίνεται, όμως ότι με κάποιο τρόπο οι χάκερς κατάφεραν να υποκλέψουν και να χρησιμοποιήσουν επαφές οι οποίες ήταν γνώριμες και θεωρούνταν «ασφαλείς» από το χρήστη με αποτέλεσμα η δράση τους να γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη!

Γι΄αυτό η Ένωση Καταναλωτών συστήνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα emails που λαμβάνουν και σε καμία περίπτωση να μην πατάνε άγνωστα λινκ χωρίς περιγραφή ή περιεχόμενο ακόμη κι αν προέρχονται από γνωστούς.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην αγορά υπάρχουν αντιικά συστήματα εγνωσμένης ασφάλειας και αξιοπιστίας που μπορούν να προστατεύουν τον υπολογιστή και τα ευαίσθητα δεδομένα από κακόβουλους χρήστες του διαδικτύου.  
 

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.