Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Νεκροταφείο Ναυπλίου

Άνοιξαν το παγκάρι απουσία του Τοπικού Συμβουλίου. Σκάρτα 2 ευρώ την ημέρα εισπράττει ο δήμος από το νεκροταφείο Ναυπλίου

Τα έσοδα 2019 αποδίδονται μία φορά το χρόνο στο δήμο Ναυπλιέων
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 23 Ιαν. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ούτε δύο ευρώ την ημέρα δεν εισπράττει το νεκροταφείο Ναυπλίου, σύμφωνα με έγγραφο της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Ναυπλίου, στον οποίο καταλήγουν τα έσοδα.

Από το έγγραφο της ταμειακής υπηρεσίας που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας, προκύπτει ότι κατά τα δύο έτη 2017 και 2018 τα έσοδα από το νεκροταφείο (γενικά από το νεκροταφείο και όχι μόνον από το παγκάρι της εκκλησίας) ανήλθαν σε 1.450,32 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία του νεκροταφείου της πόλης ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Τοπικού Συμβουλίου.

Άνοιξαν το παγκάρι απουσία του Τοπικού Συμβουλίου. Σκάρτα 2 ευρώ την ημέρα εισπράττει ο δήμος από το νεκροταφείο Ναυπλίου

Όπως σημειώνει ο Κώστας Καράπαυλος, που έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφο της ταμειακής Υπηρεσίας, παρότι συστάθηκε η επιτροπή από το Τοπικό Συμβούλιο, τα κλειδιά δεν της παραδόθηκαν. Δεν άνοιξε το παγκάρι με ευθύνη της συσταθείσας επιτροπής.

Δήλωσε ο κος Καράπαυλος: 

«Σας παρουσιάζω σήμερα το έγγραφο που έχω στα χέρια μου από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου μας που αφορά τα έσοδα που αποδόθηκαν στο Ταμείο του Δήμου κατά τα έτη 2017, 2018 και 2019 (μέχρι 27-11-2019) από το νεκροταφείο Ναυπλίου.
Κατά τα δύο έτη 2017 και 2018 τα έσοδα από το νεκροταφείο (γενικά από το νεκροταφείο και όχι μόνον από το παγκάρι της εκκλησίας) ανήλθαν σε 1.450,32 ευρώ. Δηλαδή κατά μέσον όρο σκάρτα δύο ευρώ την ημέρα.
Για την χρονική περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2019 μέχρι 27-11-2019 δεν είχαν εισπραχθεί έσοδα από το νεκροταφείο. Μηδέν. Όπως λέει το έγγραφο «προβλέπεται η συγκεντρωτική είσπραξή τους στο τέλος του έτους». Δηλαδή κάποιος κρατάει δημοτικά έσοδα στην τσέπη του και θα τα αποδώσει στο τέλος του έτους; Αυτό υπονοεί το έγγραφο;
Χωρίς περαιτέρω σχόλια για τα ποσά αυτά.
Η λειτουργία του νεκροταφείου μας ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Τοπικού Συμβουλίου. Η παράταξή μας στο τελευταίο τοπικό συμβούλιο ζήτησε την σύσταση επιτροπής για να πάρει τα κλειδιά και να είναι αρμόδια για το παγκάρι της εκκλησίας.
Η επιτροπή αυτή συστάθηκε με ψήφους όλης της αντιπολίτευσης. Η συμπολίτευση καταψήφισε.
Παρότι συστάθηκε η επιτροπή τα κλειδιά δεν της παραδόθηκαν. Δεν άνοιξε το παγκάρι με ευθύνη της συσταθείσας επιτροπής.
Στο σημερινό συμβούλιο προφανώς θα ξαναθέσουμε το θέμα.
Είναι άραγε πολύ να ζητάμε ε αυτή την πόλη να υπάρχει διαφάνεια;»
 

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.