Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
«Σαμπάνια» από Θεοδωρικάκο για την ανταποδοτική ανακύκλωση στο Ναύπλιο

«Σαμπάνια» από Θεοδωρικάκο για την ανταποδοτική ανακύκλωση στο Ναύπλιο

Δέλεαρ το ένα ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες στα Σπιτάκια Ανακύκλωσης
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 7 Ιαν. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Το πιλοτικό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Ναύπλιο προγραμματίζει να εγκαινιάσει την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μαζί με το δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κωστούρο. Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με τον κο Θεοδωρικάκο είναι μέσα στο 2020, να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Το νέο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση 5 μικρών «σπιτιών» στο Ναύπλιο, σε επιλεγμένους και προσβάσιμους χώρους για τους πολίτες έξω από τα σχολεία.

Όπως είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος Ναυπλιέων, «η επιλογή να τοποθετηθούν σε χώρους έξω από τα σχολεία μόνο τυχαία δεν είναι αφού από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε, από τα παιδιά μας ώστε αυτά να μας οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που θέλουμε και προσδοκούμε όλοι».

Για κάθε συσκευασία που θα ρίχνει ο πολίτης στα σπιτάκια θα του επιστρέφονται 3 λεπτά, που σημαίνει ένα ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες. Τα χρήματα θα επιστρέφονται με τη μορφή κουπονιού για αγορές από σούπερ μάρκετ συνεργαζόμενα με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ.

Να σημειωθεί ότι το Ναύπλιο είναι ένας από τους πέντε Δήμους που επιλέχτηκαν για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος.

O υπουργός Εσωτερικών σε πρόσφατα ανάλογα εγκαίνια τόνισε: «Με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση προσδοκούμε να υπάρξουν πολύ πιο ισχυρά αποτελέσματα. Να αλλάξει η ζωή μας. Να περάσουμε στο κλαμπ των πρωτοπόρων  κρατών της Ευρώπης και αυτό θα είναι επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι θα έχουν φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες από τους δήμους τους». 
 

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.