Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Αξονικός τομογράφος Ναύπλιο

Πολιτική με τον αξονικό τομογράφο που ήρθε από το Άργος στο Ναύπλιο

Ο Γκιόλας υπενθυμίζει ότι η απόφαση πάρθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτικά οφέλη επιχειρεί να αποκομίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τοποθέτηση αξονικού τομογράφου στο νοσοκομέιο του Ναυπλίου. Ο τομογράφος βρισκόταν μέχρι πρότινος σε λειτουργία στο νοσοκομείο του Άργους μέχρι που αντικαταστάθηκε με νέο. Η τότε διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άργολίδας είχε πάρει την απόφαση να τον δώσει στο Ναύπλιο, καλύπτοντας έτσι μια από τις πολλές ελλέιψεις του εν λόγω νοσοκομείου. 

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Μετά τις προαπαιτούμενες οικονομικές και τεχνικές εργασίες μολυβδοθωράκισης και διαμόρφωσης χώρων, ο Αξονικός Τομογράφος τοποθετείται στη Ν.Μ. Ναυπλίου και θα λειτουργήσει σύντομα.

Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο από το site της ΕΡΤ, της 25ης Απριλίου 2019.

«Δεκαεννέα αξονικούς τομογράφους με συνολικό κόστος 8,6 εκ. προμηθεύεται το υπουργείο υγείας προκειμένου να εγκατασταθούν σε νοσοκομεία της χώρας. Το κόστος θα καλυφθεί από τα έσοδα που έχουν τα νοσοκομεία από τον ΕΟΠΥΥ, είπε ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός. Όπως εξήγησε ο κ. Πολάκης το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 8,6 εκ. ευρώ που θα καλυφθεί από τα έσοδα που έχουν τα νοσοκομεία από τον ΕΟΠΥΥ. «Έχουμε κάνει μια μεγάλη στροφή χρηματοδοτήσεων από τον ΕΟΠΥΥ προς τον δημόσιο τομέα της χώρας», είπε ο κ. Πολάκης, τονίζοντας ότι το 2015 ο ΕΟΠΥΥ έδωσε 50 εκ. ευρώ στα Νοσοκομεία και το 2018 έδωσε σχεδόν 670 εκ. ευρώ.»

Μέσα σε γενικές καταγγελίες για στροφή προς την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και με την Κυβέρνηση της Ν. Δ. να κόβει σιγά σιγά τις παροχές προς τα Δημόσια Νοσοκομεία, ας θυμηθούμε τι έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση για τα Νοσοκομεία της περιοχής μας. Αντί να κλείσουν, όπως πολλοί υποστήριζαν με περισσή σιγουριά, εξοπλίζονται με μηχανήματα που θα λύσουν πολλά και βασικά προβλήματα στο νομό μας.

Αυτά, γιατί καλό είναι να μην ξεχνάμε. Οι «αξονικοί τομογράφοι» έχουν αποστολέα την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παραλήπτη τον Αργολικό λαό".

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.