Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Το πανεπιστήμιο που όλοι περιμένουμε

Πρωτοποριακή πρόταση για Πανεπιστήμιο στο Κουτσοπόδι!

Το πανεπιστήμιο που όλοι περιμένουμε - Της Σοφίας Δημάκη

Η Ελλάδα και η Αργολίδα ειδικότερα είναι μια ως επί το πλείστον αγροτική περιοχή. Συγκεκριμένα στην περιοχή μας αποδεδειγμένα βασικός πυλώνας της οικονομίας είναι η γεωργία εδώ και πολλά χρόνια. Συνεπώς ο Δήμος Άργους – Μυκηνών είναι ο πλέον κατάλληλος για να δεχθεί το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας (όπως έχει κατατεθεί σύμφωνα με σχετική τροπολογία) το οποίο θα δημιουργηθεί με σκοπό την εκπαίδευση γεωπόνων - γεωργοοικονομολόγων ικανών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας, φιλόδοξης αλλά και δύσκολης εποχής για την ελληνική γεωργία.

Πέραν των προφανών που έχει από μόνη της η ίδρυση μιας σχολής στην περιοχή μας, όπως είναι η τόνωση της τοπικής οικονομίας με τον ερχομό φοιτητών υπάρχουν και πολλαπλά οφέλη απ το ίδιο το γνωστικό της αντικείμενο. Έννοιες όπως η έξυπνη γεωργία, η καινοτομία στην καλλιέργεια, η μείωση του κόστους παραγωγής μέσω ενός συνολικού business plan για την καλλιέργεια, η σωστή αξιοποίηση των επιδοτήσεων αλλά και των υπολοίπων διαθέσιμων πόρων, πλέον με την ύπαρξη της πανεπιστημιακής σχολής θα διοχετευτούν στο σύνολο του αγροτικού πληθυσμού του Δήμου μας βοηθώντας στην αναβάθμιση της γεωργίας και των προϊόντων μας.

Το πανεπιστήμιο που όλοι περιμένουμε

Ο πρώην Δήμος Κουτσοποδίου και συγκεκριμένα το Κουτσοπόδι θα ήταν ιδανικό σημείο για να δεχθεί μια τέτοια σχολή. Απέχει μόλις επτά χιλιόμετρα από την κεντρική πλατεία του Άργους, με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση για τους φοιτητές με λεωφορεία απ΄ το κέντρο του Άργους, και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κτηματικές περιφέρειες σε έκταση της Αργολίδας με πληθυσμό που ως επί το πλείστον είναι αγρότες και παραγωγοί. Με μια τέτοια κίνηση χωροταξικά επιτυγχάνεται η αποκέντρωση και ταυτόχρονα η αναβάθμιση του βορείου τμήματος του Δήμου Άργους Μυκηνών που είναι παραμελημένο. Επίσης και κτιριακά το Κουτσοπόδι είναι έτοιμο να δεχθεί τη σχολή αφού διαθέτει το υπό ανέγερση κτίριο του δημαρχείου, το οποίο με κατάλληλες ενέργειες σύμφωνα με τη νομοθεσία θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της σχολής. Εργαστηριακά τμήματα της σχολής θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν και σε άλλα χωριά τόσο της Δ.Ε Κουτσοποδίου αλλά και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του Δήμου Αργους – Μυκηνών, βοηθώντας στην συνολική και ομόρροπη ανάπτυξη στον Δήμο μας.

Βασικός στόχος και διεκδίκηση όλων μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός τμήματος άρτια στελεχωμένου με επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, με σοβαρές κτιριακές εγκαταστάσεις και γενναία χρηματοδότηση απ το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν θα υπολειτουργεί όπως αρκετά άλλα στην υπόλοιπη επικράτεια, αλλά θα είναι πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Σοφία Δημάκη

Σοφία Δημάκη 
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Άργους Μυκηνών

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.