Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Άγιος Νικόλαος

Ο Διδασκάλου έκανε το θαύμα του

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες συντήρησης στον Άγιο Νικόλαο

Στην διαδικασία προστασίας των φορητών μνημείων που διαθέτει ο ναός προχώρησε σήμερα κλιμάκιο από το τμήμα συντήρησης του  Υπουργείου Πολιτισμού που επισκέφθηκε τον Άγιο Νικόλαο Ναυπλίου, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργου Διδασκάλου.

Σε πρώτη φάση αποσύρονται κάποια ιστορικά ιερά κειμήλια προκειμένου να συντηρηθούν σε ειδικά εργαστήρια, εν αναμονή της κτηριακής αποκατάστασης του ναού. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η φάση τότε θα επανατοποθετηθούν μέσα στην εκκλησία.

Την διαδικασία επέβλεψαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και το εκκλησιαστικό συμβουλιο του Ναού. Όλοι τους δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους που επιτέλους ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες συντήρησης, αν και ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να αποκατασταθεί και να δοθεί σε λειτουργία ο ιστορικός ναός. 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.