Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πιάτσα ταξί Ναύπλιο

Ο πεζόδρομος που πλακοστρώθηκε γίνεται πιάτσα ταξί

Αλλαγές στο Παλιό Ναύπλιο

Πιάτσα ταξί γίνεται ο πεζόδρομος που πλακοστρώθηκε επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο. Ήδη μπήκαν σχετικές πινακίδες και άρχισαν να σταθμεύουν εκεί τα πρώτα ταξί.

Αφαιρέθηκαν επίσης κάποια από τα κολωνάκια που απέτρεπαν την είσοδο αυτοκινήτων. Ωστόσο οι πινακίδες επιτρέπουν την διέλευση και στάθμευση μόνο των ταξί και όχι άλλων οχημάτων.

Πιάτσα ταξί Ναύπλιο

Κατά την προεκλογική περίοδο το σημείο πλακοστρώθηκε, ενώ νωρίτερα, και για αρκετό καιρό ήταν με χώμα λόγω των αρχαίων που είχαν βρεθεί ακριβώς από κάτω. Η αρχαιολογική υπηρεσία δεν επέτρεπε στον Δήμο Ναυπλιέων να κάνει κάποια παρέμβαση μέχρι πρότινος, με το πρόβλημα να λύνεται τελικά.

Πλέον ο πεζόδρομος προετοιμάζεται για τη νέα του χρήση που θα είναι εκτός από την διέλευση πεζών, η εξυπηρέτηση των επιβατών των ταξί, αποσυμφορίζοντας έτσι εν μέρει την οδό Ανδρέα Συγγρού, η οποία ταλαιπωρείται επί σειρά ετών από την στάθμευση των ταξί και ακριβώς απέναντι των λεωφορείων.

Πιάτσα ταξί Ναύπλιο

Θετική εξέλιξη, όχι όμως αρκετή. Επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η απομάκρυνση του σταθμού των ΚΤΕΛ από το σημερινό σημείο και η μεταφορά του εκτός κέντρου, όπως επιτάσσει η λογική.

 

Σχόλια

Οργισμένος πατέρας (χωρίς επαλήθευση) Κυριακή 22/09/2019 - 00:32

Δεν φτάνει που οι γονείς με τα καρότσια δεν μπορούμε να περάσουμε το δρόμο από τα σταθμευμένα πάνω στη διάβαση της Πολυζωΐδου αυτοκίνητα τώρα πρέπει να προσέχουμε μη μας πάρει μπάλα και κανα ταξί... "Θετική εξέλιξη" το ότι σε έναν πεζόδρομο επιτρέπεται πλέον η διέλευση τροχοφόρων;;; Πλάκα μας κάνετε...

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.