Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επίσκεψη στο Ναύπλιο του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρήστου Στυλιανίδη

Τη Νέα Ατζέντα της Ευρώπης αποκάλυψε ο Στυλιανίδης από το Ναύπλιο

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε επαφές με τον Γιώργο Καχριμάνη στο περιθώριο ευρωπαϊκού σεμιναρίου.

Στο 15ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο που διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) στο Ναύπλιο, παρευρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Εκεί μίλησε για τη «Νέα Ατζέντα της Ευρώπης» και παράλληλα είχε συνάντηση με τον Δημοτικό σύμβουλο Ναυπλιέων Γιώργο Καχριμάνη όπου μαζί με άλλους συζήτησαν για την Ευρώπη και το προσφυγικό.

Επίσκεψη στο Ναύπλιο του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρήστου Στυλιανίδη

Προηγουμένως ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων επισκέφθηκε την Αθήνα προκειμένου να καλωσορίσει σε ειδική τελετή τη συνεισφορά της Ελλάδας στο μεταβατικό στόλο του rescEU.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Μαζί με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργό Προστασίας του Πολίτη,  σηματοδότησαν ακόμα πιο στενή συνεργασία στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ευρώπη και συζήτησαν τα επόμενα βήματα του rescEU.

Στο νέο πρόγραμμα rescEU η Ελλάδα έχει διαθέσει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Το rescEU λειτουργεί ως ένα επιπλέον δίχτυ προστασίας των Ευρωπαίων πολιτών από φυσικές καταστροφές. Ο στόλος rescEU κινητοποιήθηκε για πρώτη φορά για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν δε διάφορες περιοχές της Ελλάδας φέτος τον Αύγουστο.

Ο Επίτροπος κ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε επίσης την «Ελπίδα», το πρώτο Ογκολογικό Νοσοκομείο για παιδιά στην Αθήνα, όπου τιμήθηκε  για το έργο του από την κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρόεδρο του ομώνυμου Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και του Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.