Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Τα κινητά της Αργολίδας δεν σταματούσαν να χτυπάνε από το 112

Δεν σταματούσαν να χτυπάνε από το 112 τα κινητά στην Αργολίδα

Συνεχή μηνύματα από την Πολιτική Προστασία με τον πρώτο «συναγερμό» για τον κίνδυνο πυρκαγιάς
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 10 Αυγ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τουλάχιστον πέντε μηνύματα SMS και  άλλα τόσα CB (Cell Broadcast) λάμβαναν συνεχώς από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων, που βρίσκονταν στην Αργολίδα. Σε κάποια τηλέφωνα τα μηνύματα εστάλησαν τουλάχιστον εννέα φορές!

Δεν σταματούσαν να χτυπάνε από το 112 τα κινητά στην Αργολίδα

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας που έθεσε σε λειτουργία την ενδιάμεση λύση του 112, με αφορμή τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αργολίδα και σε άλλες περιοχές της χώρας, πέτυχε να λειτουργήσει μεν, αλλά τα επαναλαμβανόμενα μηνύματα SMS και Cell Broadcast, «γελοιοποίησαν» τον στόχο της προστασίας των πολιτών και κατέληξαν να γίνουν ανέκδοτο στα κοινωνικά δίκτυα.

Πώς θα γίνει πιστευτό και θα κινητοποιήσει τον πληθυσμό ένα τέτοιο μήνυμα, όταν λόγω της συνεχούς επανάληψής του, αντί να προφυλάξει και να ενημερώσει, γίνεται ενοχλητικό;

Δεν σταματούσαν να χτυπάνε από το 112 τα κινητά στην Αργολίδα

Ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που δεν αναφέρεται καθόλου στα συνεχή και επαναλαμβανόμενα μηνύματα:
 Ένα μήνα μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από σήμερα 10 Αυγούστου 2019, βρίσκεται στην διάθεση των πολιτών η «ενδιάμεση λύση του 112» μέσω αποστολής μηνυμάτων SMS και CB (Cell Broadcast).

H «ενδιάμεση λύση», η οποία τίθεται σε εφαρμογή έως το τέλος του έτους που θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο, λειτουργεί από σήμερα σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να αποστέλλει μηνύματα σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος, προκειμένου οι πολίτες να προστατευθούν από μία φυσική καταστροφή.

Δεν σταματούσαν να χτυπάνε από το 112 τα κινητά στην Αργολίδα

Όπως αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, η προσπάθεια αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) και όλων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας με την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του Ειδικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιου Μάριου Καραγιάννη.

Ο κ. Χαρδαλιάς τονίζει ότι «ξεκινώντας σήμερα την λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης, αποδεικνύουμε και έμπρακτα ότι δεν στεκόμαστε μόνο στα λόγια, αλλά προχωράμε σε έργα προς όφελος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, που είναι το πρωταρχικό μας μέλημα».

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.