Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
βραβεία Πολιτισμού Μαριάννας Βαρδινογιάννη 2019

Η Ερμιόνη έβαλε τα καλά της, για τα βραβεία Πολιτισμού Μαριάννας Βαρδινογιάννη 2019

Τιμήθηκαν τρεις προσωπικότητες του Πολιτισμού. Ακυρώθηκε η επίσκεψη Παυλόπουλου, λόγω του σεισμού

Ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, ο Ερμιονίτης φιλόλογο και ιστορικός συγγραφέα Γιάννης Ησαίας και η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Νανά Μούσχουρη βραβεύτηκαν εφέτος με τα βραβεία Πολιτισμού Μαριάννας Βαρδινογιάννη 2019, που δόθηκαν για δεύτερη χρονιά στην Ερμιόνη, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων και πλήθους κόσμου. 

βραβεία Πολιτισμού Μαριάννας Βαρδινογιάννη 2019

Η κ. Βαρδινογιάννη δήλωσε: «Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη που για δεύτερη συνεχή χρονιά, η γενέτειρά μου η Ερμιόνη, γιόρτασε τον Πολιτισμό μας πραγματοποιώντας και φέτος τα Βραβεία Πολιτισμού του Δήμου Ερμιονίδας. Πάντα πίστευα ότι μόνο μέσα από την ιστορία, τον πολιτισμό και την τέχνη μπορούμε να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο.

Το γεγονός ότι φέτος βραβεύσαμε τρεις ξεχωριστούς ανθρώπους: τον Πρόεδρο του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτριο Παντερμαλή, τον φιλόλογο Γιάννη Ησαΐα και την διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη, έχει για εμένα ξεχωριστή σημασία. Μέσα από αυτά τα Βραβεία θελήσαμε να τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, όχι μόνο για το θαυμαστό έργο τους, αλλά κυρίως γιατί περνούν στις επόμενες γενιές, ο καθένας με τον τρόπο του και την ξεχωριστή προσωπικότητά του τις αξίες τού πολιτισμού. Κι αυτή η συνέχεια για μένα έχει τη μεγαλύτερη αξία.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί τη συνέχεια αυτή την είδα στο βλέμμα των τριών αριστούχων μαθητριών, με καταγωγή από την Αργολίδα, που εισήχθησαν στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνων, οι οποίες έλαβαν τις υποτροφίες του Ιδρύματος μας για πρώτη φορά. Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία και ελπίζω να έχουν ένα υπέροχο, φωτεινό δρόμο μπροστά τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ερμιονίδας και κάθε έναν από τους συντοπίτες μου ξεχωριστά για την μεγάλη τιμή που μου επεφύλαξαν και φέτος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, ο οποίος έχει θέσει τα Βραβεία αυτά υπό την Αιγίδα του, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας άοκνος θεματοφύλακας του εθνικού μας πολιτισμού».

Ο ετήσιος θεσμός απονομής των βραβείων Πολιτισμού, που θεσπίστηκε πέρυσι από το δήμο Ερμιονίδας, τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

βραβεία Πολιτισμού Μαριάννας Βαρδινογιάννη 2019

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής αναφέρθηκε στο θεσμό των βραβείων και στο έργο της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO, αλλά και του Ελληνισμού, του Πολιτισμού και της ανθρωπιάς κας Μαριάννας Β Βαρδινογιάννη, αλλά και της οικογένειας της. Αναφέρθηκε επίσης στην συνεργασία της και την αρωγή της για την δημιουργία του Μουσείου Ερμιόνης. 

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας που ανέγνωσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, αφού ακυρώθηκε η επίσκεψή του λόγω της κατάστασης του σεισμού, αναφερόταν στον «επαναπατρισμό» των Γλυπτών του Παρθενώνα και τον αγώνα του Προέδρου του Μουσείου της συνένωσης τους.
 

Banner Home Design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.