Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
σκιές

Εκλογικά κάστρα και κάτεργα

Τα ψηλότερα και χαμηλότερα ποσοστά των κομμάτων στην Αργολίδα
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 8 Ιουλ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ενδιαφέρον έχει να δει κανείς τις προτιμήσεις του τοπικού πληθυσμού κατά καλλικρατικό δήμο, σε ποιόν δηλαδή ένα κόμμα καταγράφει το ψηλότερο και σε ποιόν το χαμηλότερο ποσοστό.

Η ΝΔ καταγράφει στην Αργολίδα το υψηλότερο ποσοστό της στον Δήμου Επιδαύρου με 47,48% και το χαμηλότερό της στο Ναύπλιο με 40,56% Σε όλο τον νομό η ΝΔ βρίσκεται ψηλότερο από τον πανελλαδικό της μέσο όρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ψηλότερο ποσοστό του στον δήμο Ερμιονίδας με 26,08% και το χαμηλότερο στον Δήμο Επιδαύρου με 20,14%. Σε καμια περίπτωση δεν ξεπερνά σε ποσοστό στο νομό την ΝΔ, όπως και πουθενά δεν υπερσκελίζεται από το ΚΙΝΑΛ.

Το κόμμα της Φώφης πετυχαίνει το μεγαλύτερο ποσοστό του στον Δήμο Επιδαύρου με 19,60% και το χαμηλότερο στον δήμο Ερμιονίδας με 8,95%. Βλέπουμε δηλαδή στους δύο αυτούς δήμους όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά δυνάμεις το ΚΙΝΑΛ έχει το χαμηλότερο ποσοστό και αντίστροφα.

Το ΚΚΚΕ καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό του στο Δήμο Ναυπλιέων με 4,20% και το χαμηλότερο στον Δήμο Επιδαύρου με 2,25%. Το Κόμμα του Βαρουφάκη έχει το ψηλότερο ποσοστό του στην Ερμιονίδα με 4,5%. Στον ίδιο δήμο καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά τους ο Βελόπουλος με 3,71% και η ΧΑ με 4,3%.

Το χαμηλότερο ποσοστό για Βαρουφάκη καταγράφεται στον Δήμο Επιδαύρου με 2,40%. Στον ίδιο Δήμο καταγράφουν και τα χαμηλότερα ποσοστά τους και τα άλλα δύο μικρά κόμματα του Βελόπουλου με 2,89% και της ΧΑ με 2,ο7%.

 

 

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.