Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Bjarke Mogensen

Αυλαία για το 28ο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Ένας Δανός στο Βουλευτικό

Με την μουσική παράσταση του Bjarke Mogensen, ακορντεόν σε έργα: Anders Koppel (1947-), Domenico Scarlatti (1685-1757), Poul Ruders (1949-), Martin Lohse (1971-), Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840-1893), Bjarke Mogensen και Astor Piazzolla (1921-1992) στο Βουλευτικό στις 9 το βράδυ, θα πέσει η αυλαία του φετινού φεστιβάλ Ναυπλίου. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ο Δήμος Ναυπλιέων προσπάθησε να κρατήσει στη ζωή το φεστιβάλ, το οποίο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία. 

Ο Bjarke Pauli Mogensen γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1985 στο Ronne στο νησί Bornholm της Δανίας στη Βαλτική Θάλασσα. Άρχισε να μαθαίνει το ακορντεόν σε ηλικία 7.

Στην ηλικία των 13 ετών, ο Mogensen έκανε το ντεμπούτο του ως σολίστ σε γερμανική τηλεοπτική εκπομπή με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μονάχου . Ο Mogensen σπούδασε στη Βασιλική Δανέζικη Ακαδημία της Μουσικής της Δανίας .

Το 2008, έλαβε επιχορήγηση ύψους 300.000 DKr από την Statens Kunstråds Musikudvalg (Δανική Επιτροπή Μουσικής του Συμβουλίου της Δανίας) για την υποστήριξη της καριέρας του. Εκτός από τη σόλο καριέρα του, ο Mogensen έχει υπηρετήσει στη μουσική σχολή της Royal Danish Academy of Music από το 2010. Το 2011, ο Mogensen είχε το σόλο ντεμπούτο του στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Αρκετοί συνθέτες έχουν γράψει νέα έργα για τον Mogensen, όπως οι Anders Koppel ( Concerto Piccolo ), Martin Lohse ( In Liquid ) και ο Νίκλας Σμίτ (Concertino για ακορντεόν και ορείχαλκο). Ο Mogensen έχει καταγράψει εμπορικά για την ετικέτα Da Capo, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών από Koppel και Lohse.

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.