Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανάπλι Εμπρός ακίνητα Ναύπλιο

Σαπίζουν επί δεκαετίες ντροπιάζοντας το Ναύπλιο

Γιατί κανείς δεν πιάνει στο στόμα του τα κρατικά ακίνητα;

Μία ανοιχτή επιστολή προς τους υποψήφιους Βουλευτές Αργολίδας από την παράταξη «Ανάπλι Εμπρός» αναδεικνύει μία σειρά από προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη του Ναυπλίου, αναφορικά με κρατικά ακίνητα που σαπίζουν αναξιοποίητα.

Όπως σημειώνεται σε αυτήν:

«Πριν από 20 περίπου χρόνια το Ελληνικό Δημόσιο απαλλοτρίωσε ένα νεοκλασικό κτήριο στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο. Έκτοτε το κτήριο αυτό έχει καταστεί ερείπιο. Σκαλωσιές τοποθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια για να μην σκοτωθεί κάποιος αμέριμνος περαστικός.

Πριν από 19 χρόνια ο τότε ΕΟΤ εκμίσθωσε τα δύο ΞΕΝΙΑ και τον Αμφιτρύωνα για 30 χρόνια σε ιδιώτη. Έχουν περάσει 19 χρόνια και, παρά την αρχική συμβατική υποχρέωση, το παλαιό ΞΕΝΙΑ στον λόφο της Ακροναυπλίας παραμένει έρημο, χάσκει και είναι ένα αίσχος και η ντροπή της πόλης.

Ανάπλι Εμπρός ακίνητα Ναύπλιο

Ανάπλι Εμπρός ακίνητα Ναύπλιο

Πριν από 25 περίπου χρόνια το παλαιό Τελωνείο, ένα πανέμορφο κτήριο του προπροηγούμενου αιώνα στην παραλία του Ναυπλίου ερήμωσε. Έκτοτε παραμένει κλειστό και έρημο

Η Δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης μας έκλεισε πριν από ένα μήνα διότι έπεσαν κάποιοι σοβάδες. Ο φόβος μας είναι ότι και το κτήριο αυτό θα μείνει επί χρόνια κλειστό.

Ανάπλι Εμπρός ακίνητα Ναύπλιο

Ανάπλι Εμπρός ακίνητα Ναύπλιο

Η Πύλη του Σαγρέδου που συνέδεε το Κάστρο της Ακροναυπλίας με την κάτω πόλη παραμένει επί χρόνια κλειστή

Το Μπούρτζι επισκευαζόταν με το προηγούμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Τα έργα δεν τελείωσαν και ευτυχώς η αποκατάσταση του μνημείου εντάχθηκε στο τρέχον Κοινοτικό Πλαίσιο. Ελπίζουμε τα έργα να ολοκληρωθούν αυτή την φορά εγκαίρως. Όμως ουδείς (με την γνωστή πάντα εξαίρεση) μέχρι σήμερα έχει εκφράσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την συγκεκριμένη χρήση του μνημείου.

Ανάπλι Εμπρός ακίνητα Ναύπλιο

Ανάπλι Εμπρός ακίνητα Ναύπλιο

Το νεοκλασικό κτήριο Παπαδόπουλου, πίσω από το Βουλευτικό ανήκει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό στο Ελληνικό Δημόσιο. Το κτήριο κυριολεκτικά καταρρέει

Το νεοκλασικό κτήριο Τσιπόκα, στην οδό Όθωνος έχει περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο από σχολάζουσα κληρονομία. Η αδιαφορία το έφερε στο σημείο να αρχίσει και αυτό να καταρρέει και να είναι επικίνδυνο για τους διερχόμενους. Τοποθετήθηκε σκαλωσιά και έκτοτε ουδέν

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου είναι κλειστός επί τρία χρόνια τώρα.

Ανάπλι Εμπρός ακίνητα Ναύπλιο

Το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει αναξιοποίητο οικοπεδικό χώρο στην παραλιακή οδό Ναυπλίου – Νέας Κίου μπροστά από τον Ναό του Αγίου Αναστασίου.

Ενα άλλο παραθαλάσσιο ακίνητο αριστερά του δρόμου προς Νέα Κίο προς την θάλασσα έχει παραχωρηθεί στον ΤΑΙΠΕΔ και είναι προς πώληση. Η ανέγερση κτηρίου στην παραλιακή αυτή ζώνη θα καταστρέψει την πανέομορφη θέα προς την παλαιά πόλη του Ναυπλίου στην είσοδο της πόλης.

Ανάπλι Εμπρός ακίνητα Ναύπλιο

Η Πισίνα και ο Κήπος του Αμφιτρύωνα είναι και αυτά μια ντροπή για την πόλη μας.

Οι “Μπανιέρες” και ο “Ναυτικός Όμιλος” ευρίσκονται επί χρόνια τώρα σε μία ιδιότυπη κατάσταση και ουδείς τα ακουμπά με σοβαρότητα.

Η αξιοποίηση όλων αυτών θα είναι προς όφελος της κοινωνίας

Σήμερα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο είναι ευκαιρία επιτέλους να ακούσουμε τις σκέψεις, θέσεις, προτάσεις των υποψήφιων βουλευτών και τις τυχόν δεσμεύσεις και τα προγράμματα των κομμάτων για όλα αυτά τα κρατικά ακίνητα που βρίσκονται στην πόλη μας, τα οποία μας πληγώνουν.

Η κατάσταση είναι προσβλητική για όλους μας. Σας καλούμε να τοποθετηθείτε. Όχι να απαντήσετε σε εμάς αλλά να πείτε την άποψή σας στους πολίτες.

Ανάπλι Εμπρός ακίνητα Ναύπλιο

Είναι ευκαιρία, έστω και τώρα να αναπτυχθεί ένας πολιτικός διάλογος. Ας διαφωνήσετε για το ποιος, πότε και τι. Η πολιτική διαφωνία είναι προτιμότερη από την αφωνία.

Χωρίς τον πολιτικό διάλογο, πολύ φοβόμαστε ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο.

Ανάπλι Εμπρός ακίνητα Ναύπλιο

Υ.Γ. Επιλέξαμε μεν να θέσουμε στο επίκεντρο της συζήτησης τα κρατικά ακίνητα στο Ναύπλιο, όμως τα προβλήματα της πόλης μας και της περιοχής μας δεν είναι μόνον αυτά. Θα ήταν καλό επομένως ο πολιτικός διάλογος και αντιπαράθεση να επεκταθεί σε όλα τα γνωστά προβλήματα που ταλανίζουν τους Ναυπλιείς και όχι μόνον».

Σχόλια

Ρωσοπουλου Δημ… (χωρίς επαλήθευση) Τετάρτη 26/06/2019 - 17:17

Αμμεση τοποθετηση ολων των υποψηφιων βουλευτων και δεσμευση υλοποιησης των προτασεων Ο κ Κωστουρος τι προτεινει?

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.