Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανάβαλος

Όταν ο Μητσοτάκης σκέφτηκε να φέρει νερό από το Άργος στην Αθήνα (Vid)

Εντυπωσιακά πλάνα του ανάβαλου από drone

Το haanity έχει κάνει δεύτερο σπίτι του την Αργολίδα. Αυτή τη φορά πετά πάνω από έναν τόπο ξεχωριστό στο Κιβέρι. "Δίνη" (κατά τον Παυσανία) ή "Ανάβαλος" (στη σύγχρονη εποχή). Μία πηγή- τέρας με ασύλληπτες ποσότητες νερού που -παρότι αρδεύουν το μεγαλύτερο μέρος της Αργολίδας- περισσεύουν και χύνονται βίαια σε μια τρελή "κούρσα" μέσα στη θάλασσα.

Λόγω των τεραστίων ποσοτήτων γλυκού (υφάλμυρου) νερού, το 1990 έγιναν σκέψεις από την τότε Κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε οι πηγές του Ανάβαλου να χρησιμοποιηθούν ώστε να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετώπιζε η Αθήνα.

Κατά τον Παυσανία, οι αρχαίοι Αργείοι έριχναν στις πηγές αυτές διακοσμημένα με χαλινάρια άλογα για να κατευνάσουν τον Ποσειδώνα. Ακόμη όμως και σήμερα πολλοί γειτονικοί νομοί θέλουν να επωφεληθούν από αυτή την πηγή - τέρας και να αρδεύσουν τους κάμπους τους.

Απολαύστε την πτήση:

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.