Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου μετατρέπεται σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο

Υπογράφηκε σήμερα η προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου. Τι θα περιλαμβάνει το έργο.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 10 Ιουν. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Την προγραμματική σύμβαση της ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Επιδαύρου, υπέγραψαν τη Δευτέρα 10 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κωνσταντίνος Γκάτζιος, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνας Νικολάκου και του Περιφερειακού Συμβούλου Αργολίδας Ιωάννη Σαρρή.

«Στόχος μας είναι η προστασία και ανάδειξη του σπουδαίου αυτού αρχαιολογικού χώρου ως στοιχείο της ανεκτίμητης πολιτισμικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς μας και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων ενσωμάτωσής του στην οικονομία της Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία στοχευμένων διαδρομών στο τοπίο και στον εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο, η δημιουργία Κήπου θεραπευτικών φυτών της περιοχής, καθώς και η ανάπλαση του ευρύτερου περιβάλλοντος χώρου. Το πρόγραμμα αυτό έχει εξαιρετική δυναμική για την προβολή της Ελλάδας και του πολιτισμού της. Η Επίδαυρος, πρώτη ήδη σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη, αποτελεί ένα ισχυρό brandname, το οποίο θα ενισχυθεί με το πρόγραμμα αυτό, καθιστώντας το Δήμο Επιδαύρου ένα φορέα στήριξης και προώθησης ενός από τους βασικούς πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης της χώρας (ιατρικός και περιπατητικός τουρισμός, κλπ).

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.