Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Δακοκτονία

Πρόσφορο έδαφος για τον δάκο σε περιοχές της Αργολίδας

Κίνδυνος νέων καταστροφών αν δεν ξεκινήσει έγκαιρα η δακοκτονία.

Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την δακοκτονία σε Άγιο Δημήτριο και Αρκαδικό, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των απαιτούμενων ψεκασμών, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό και για την φετινή παραγωγή. 

Από τους παραγωγούς εκφράζονται φόβοι πως αν δεν ξεκινήσει εγκαίρως ούτε φέτος η δακοκτονία θα έχουμε καταστροφικές συνέπειες όπως συνέβη και πέρσι.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά την καταστροφική ολιγωρία του περασμένου χρόνου στην εκτέλεση του προγράμματος δακοκτονίας στην Αργολίδα που είχε βαρύτατες επιπτώσεις στην παραγωγή και τις τιμές, παρά τις αλλεπάλληλες έντονες παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς όπου εμφατικά έχω τονίσει την ανάγκη η δακοκτονία να ξεκινήσει φέτος εγκαίρως. 

Παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις των υπευθύνων, δυστυχώς και φέτος ενώ έχουμε φτάσει στον Ιούνιο η κατάσταση παραμένει η ίδια καθώς στον Άγιο Δημήτριο και το Αρκαδικό κηρύχθηκε άγονος ο σχετικός διαγωνισμός, με αποτέλεσμα να καθυστερούν απαράδεκτα οι σχετικοί ψεκασμοί και να τίθεται σε κίνδυνο για μια ακόμη χρονιά η παραγωγή, την ώρα που οι αγρότες μας καταβάλλουν κανονικά εισφορές και ασφάλιστρα εν μέσω του αγώνα επιβίωσης που καθημερινά δίνουν.

Καλώ όλους τους υπευθύνους να αναληφθούν τάχιστα, άμεσα όλες οι προσήκουσες πρωτοβουλίες ώστε η δακοκτονία να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Διαφορετικά, για μια ακόμη φορά, κάθε καταστροφή της παραγωγής ελαιοκάρπου από δάκο στην Αργολίδα θα βαραίνει όσους για μια ακόμη φορά ανεύθυνα ολιγώρησαν παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις».

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.