Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Προκαλούν το κοινό αίσθημα των γιατρών!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας απέναντι στην άρση του τεκμηρίου αθωότητας για τους γιατρούς.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 5 Ιουν. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας επιβάλλουν την αναστολή της άδειας του ιατρικού επαγγέλματος με μόνη προϋπόθεση την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του γιατρού για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα, χωρίς την αμετάκλητη καταδίκη του κατηγορουμένου.

Για το θέμα παρεμβαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας κρίνοντας πως η συγκεκριμένη ρύθμιση προκαλεί το κοινό αίσθημα των γιατρών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: «το τεκμήριο της αθωότητας που προστατεύεται και είναι αδιαπραγμάτευτο σε κάθε πολιτισμένη χώρα, δεν θα ισχύει για τους γιατρούς μας.

Οι εν λόγω νομοθετικές πρωτοβουλίες καταπατούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και στιγματίζουν τους συναδέλφους με ανυπολόγιστες συνέπειες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας στέκεται απέναντι σε τέτοιου είδους αποφάσεις που παραβιάζουν την αρχή του τεκμηρίου αθωότητας και δημιουργούν διακρίσεις σε βάρος των συναδέλφων».

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.