Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Μυκηναϊκοί τάφοι Αρχαίας Ασίνης

Το αγκάθι για τους Μυκηναϊκούς τάφους στην Αρχαία Ασίνη

Με ερώτησή του ο Ανδριανός ζητά άμεση απαλλοτρίωση του χώρου που βρίσκονται οι μυκηναϊκοί τάφοι της Μπαρμπούνας.

Εμπόδιο για την ανάδειξη των μυκηναϊκών τάφων της Μπαρμπούνας στην αρχαία Ασίνη αποτελεί ένα ιδιόκτητο χωράφι, για το οποίο οι τοπικοί φορείς ζητούν την απαλλοτρίωσή του.

Το θέμα φέρνει στη βουλή ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός απευθυνόμενος προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ασίνης, στην περιοχή «Μπαρμπούνα» βρίσκεται αρχαίο μυκηναϊκό νεκροταφείο με αρκετούς τάφους. Οι ανασκαφές έγιναν από τη σουηδική αρχαιολογική σχολή τη δεκαετία του 1920 και τα σημαντικά τους ευρήματα εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο Ναυπλίου.

Καθώς το αγροτεμάχιο στο οποίο βρίσκονται οι τάφοι δεν έχει απαλλοτριωθεί, δεν μπορούν να γίνουν έργα ανάδειξης και προσβασιμότητας στο κοινό.

Με έγγραφο στις 16/5/2019 προς την Πρόεδρο του ΤΑΠΑ που υπογράφουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού, η Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ασίνης-Δρεπάνου «Ζευς», ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τολού και ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Ασίνης και Αγίας Παρασκευής επισημαίνουν το πάγιο αίτημα για την ανάγκη άμεσης απαλλοτρίωσης ώστε να προχωρήσουν τα έργα ανάδειξης τα οποία σε συνδυασμό με την αρχαία Ασίνη γίνονται άλλο ένα σημαντικό αρχαιολογικό σημείο αναφοράς στην περιοχή. Στο σχετικό έγγραφο επισυνάπτεται τοπογραφικό και σχετικές φωτογραφίες.

Δεδομένου του ότι η ανάδειξη των αρχαίων τάφων θα ενισχύσει σημαντικά την πολιτιστική-αρχαιολογική ταυτότητα της περιοχής και αποτελεί δίκαιο αίτημα των τοπικών φορέων,

Ερωτάται η Υπουργός:

Τι συγκεκριμένες δράσεις θα αναληφθούν για την απαλλοτρίωση του αγροτεμαχίου επί του οποίου βρίσκονται οι μυκηναϊκοί τάφοι της «Μπαρμπούνας» προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες ανάδειξης και προσβασιμότητάς τους».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.