Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
ΔΕΗ

Όργιο ρευματοκλοπής στην Αργολίδα - Συμμορία είχε ξεγυμνώσει τις κολώνες της ΔΕΗ

Έδιναν τζάμπα ρεύμα στα χωράφια τους - Έξι συλλήψεις για 14 κλοπές καλωδίων από στύλους.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, 14 περιπτώσεις κλοπών καλωδίων από στύλους της Δ.Ε.Η. προς τα αγροκτήματα ημεδαπών, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (10.5.2019) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 38χρονος ημεδαπός και πέντε αλλοδαποί ηλικίας από 20 έως 28 ετών αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι όλοι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών καλωδίων από στύλους της Δ.Ε.Η. μεταφέροντας αυτά ηλεκτρική ενέργεια σε αγροκτήματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 10.3.2019 έως χθες (10.5.2019), σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, διέπραξαν συνολικά 14 περιπτώσεις κλοπών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εργαλεία για την αποκοπή καλωδίων (όπως μεταλλικός κόφτης, αυτοσχέδιο ξύλινο κοντάρι με ειδικό διαμορφωμένο μεταλλικό γάντζο) και σύρματα χαλκού (προερχόμενα από το εσωτερικό καλωδίων) συνολικού βάρους 40 κιλών.

Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.