Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ποιανού είναι τα έργα σε Αμαλίας και Σιδηράς Μεραρχίας;

Αντίδραση Αναγνωσταρά με αφορμή δύο ποσταρίσματα του Κωστούρου.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 5 Μάιος. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Απάντηση σε δύο αναρτήσεις του Δημήτρη Κωστούρου στο facebook αναφορικά με παρεμβάσεις στις οδούς Αμαλίας και Σιδηράς Μεραρχίας δίνει ο Παναγιώτης Αναγνωσταράς, κάνοντας λόγο για δύο έργα που ξεκίνησαν και ωρίμασαν επί δημαρχίας του, τα οποία επιχειρεί να οικειοποιηθεί ο νυν δήμαρχος, μιας και ολοκληρώθηκαν επί θητείας του.

Όπως σημειώνει ο Π. Αναγνωσταράς: «Μέσα στην αγωνία του και μην μπορώντας να παρουσιάσει κάποιο δικό του έργο, ο κ. Κωστούρος προσπαθεί να παρουσιάσει ως έργα του, έργα που ξεκίνησαν και ωρίμασαν επι δημαρχίας μου! Τελευταία του προσπάθεια η διαμόρφωση της οδού Αμαλίας! Ορθώς λοιπόν τον "προσγείωσε" στην πραγματικότητα ο κ Γραμματικόπουλος (5 Νοεμβρίου 2013) με σχετική ανακοίνωση. Μπορεί εγώ να είχα σιωπήσει επί 6 χρόνια αυτό όμως δεν σημαίνει κ. Κωστούρο ότι σας χάρισα το έργο μου ούτε σημαίνει ότι οι δημότες δεν θυμούνται και τρώνε κουτόχορτο που τους σερβίρετε!»

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη «Πρωτεύουσα Ξανά»:

«Με την τελευταία ανακοίνωσή του ο κ. Κωστούρος έθεσε μία σειρά ερωτημάτων που αφορούσαν τα έργα στην οδό Σιδηράς Μεραρχίας και Αμαλίας. Μέσω των ερωτημάτων αυτών προσπαθεί αφενός, αντί να απαντά στις ερωτήσεις μας να θέτει προς εμάς ερωτήσεις και να περιμένει  απαντήσεις και αφετέρου, να οικειοποιηθεί ένα ακόμη έργο το οποίο δεν είναι δικό του. 

Αφού του υπενθυμίσουμε τις δεκάδες αναπάντητες δικές μας ερωτήσεις προς αυτόν, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να τοποθετηθούμε για το έργο της Σιδηράς Μεραρχίας και Αμαλίας.

Όποια έργα έγιναν (πλακοστρώσεις σε Παλιά Πόλη μεταξύ Αμαλίας και Μπουμπουλίνας), όποια γίνονται τώρα (διαπλάτυνση πεζοδρομίων Σιδηράς Μεραρχίας –Αμαλίας) και όποια πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν (ανάπλαση Βασιλέως Κωνσταντίνου), έχουν ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο από το 2009, βάσει της ολοκληρωμένης μελετητικής πρότασης για το Ναύπλιο, της ομάδας υπό τον συντονισμό της Ελένης Μαΐστρου καθηγήτριας του Πολυτεχνείου.

Ακολουθεί η με αριθμ. 6000/30-12-2010 Απόφαση του Γεν. Γραμ. Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα «Έγκριση ολοκληρωμένων σχεδίων αστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου» καθώς και η με αρ. πρωτ. 173/25-01-2011 πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι» (ΕΣΠΑ), για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 08 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου»

Πρόγραμμα στο οποίο εντάχθηκαν και εκτελούνται εκατοντάδες έργα σε όλη την Πελοπόννησο. Έτσι και ο Δήμος μας από το 2011 εξασφάλισε 4 εκ. ευρώ για τα τρία παραπάνω έργα και μέσα στην ίδια χρονιά ανατέθηκαν οι σχετικές μελέτες τόσο στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όσο και σε ιδιώτες.

Ακολουθεί το με αρ. πρωτ. 6688/20.03.2012 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπλίου με το οποίο υποβλήθηκε προς έγκριση η αρχιτεκτονική μελέτη «Διαπλάτυνση πεζοδρομίων επί των οδών Σιδηράς Μεραρχίας και Αμαλίας και διαμόρφωση Δημοτικού Χώρου επί της οδού Αμαλίας» στο Ναύπλιο, Π.Ε. Αργολίδας, προς την 25η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ.

Ο κ. Κωστούρος εκλέγεται Δήμαρχος ένα μήνα μετά, στις 23-4-2012 και από τότε, το μόνο που κάνει, είναι να εκτελεί την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έχει υποχρέωση.

Ας αφήσει λοιπόν τα παιχνίδια με τις ημερομηνίες που τον εκθέτουν, για μια ακόμη φορά, κυρίως όμως ας αφήσει τη συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης των συμπολιτών μας. Όσο για τους λεονταρισμούς και τις ειρωνείες, απλά χαρακτηρίζουν τον υπογράφοντα κ. Κωστούρο.

Κλείνοντας, και επειδή η γκρίνια είναι άσχημο πράγμα, είναι σημαντικό ότι γίνεται ένα έργο το οποίο πάνω απ’ όλα ανήκει στους πολίτες που το πληρώνουν και μετά στον οποιοδήποτε πολιτικό».

Τα επίμαχα ποσταρίσματα Κωστούρου:

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.