Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Το Άργος από το κάστρο

Ιδρύεται Πανεπιστημιακό Τμήμα στο Άργος

Ψηφίζεται σήμερα στη βουλή
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 22 Απρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κλπ, αναμένεται να συμπεριληφθεί και η ίδρυση και λειτουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Άργος.

Η προσπάθειά του Γιάννη Γκιόλα για την λήψη της απόφασης αυτής, από τον Υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου και με την αποδοχή της από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Κατσή, ευοδώθηκε μετά από σταθερή και επιτυχημένη επιχειρηματολογία που είχε αναπτύξει στην ηγεσία του Υπουργείου, με την οποία είχε εισηγηθεί να εισέλθει και η πληθυσμιακά μεγαλύτερη πόλη του νομού, το Άργος, στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να καταλάβει επάξια την υψηλή θέση και το κύρος αυτής στο χώρο της Παιδείας, των Επιστημών και του Πολιτισμού, με την ίδρυση τμήματος Πανεπιστημίου και στο Άργος.

Η αναγκαιότητα αυτή έγινε κατανοητή από τους αρμόδιους παράγοντες και η τελική λύση – απόφαση, ελήφθη από τον κ. Γαβρόγλου.

Ιδρύεται Πανεπιστημιακό Τμήμα στο Άργος

Στην σχετική συνάντηση που έλαβε χώρα στις 10 Απριλίου, με βουλευτές της Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ και με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, αναδείχτηκε από τον βουλευτή Γιάννη Γκιόλα, το έλλειμμα και η υστέρηση της πόλης του Άργους, που στον αρχικό σχεδιασμό έμεινε εκτός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υποδεικνύοντας ως απαραίτητη την ίδρυση Τμήματος Πανεπιστημιακής Σχολής.

Η οριστική απόφαση του Υπουργού, ανακοινώθηκε στον βουλευτή κατόπιν σημερινής (Κυριακή 21-4-2019) τηλεφωνικής επικοινωνίας και η επιλογή αφορούσε Πανεπιστημιακό τμήμα του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο τελικός σχεδιασμός και το ακριβές αντικείμενο και ο Τομέας του τμήματος θα γίνουν γνωστά κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, την Δευτέρα 22 Απριλίου, οπότε θα επακολουθήσει και η ψηφοφορία.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ιδρύθηκε Πανεπιστημιακό Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος

Συνέντευξη Γκιόλα: Τι σημαίνει για το Άργος η ίδρυση Πανεπιστημίου

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.