Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι προτάσεις Χειβιδόπουλου για αύξηση της εμπορικότητας του Άργους, ύδρευση και αποχέτευση

Συνεχίζει την παρουσίαση των θέσεων του ο συνδυασμός «Δυνατή Πόλη Ξανά».
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 20 Απρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Τις προτάσεις για την αύξηση της εμπορικότητας του Άργους και για ύδρευση - αποχέτευση στον Δήμο Άργους - Μυκηνών παρουσίασε ο συνδυασμός του Τάσου Χειβιδόπουλου «Δυνατή Πόλη Ξανά».

Οι προτάσεις για αύξηση της εμπορικότητας του Άργους:

Καλυτέρευση συνθηκών κυκλοφορίας

Argos Tour
Πρόγραμμα επισκέψεων και διαδρομών της πόλης, με χρήση ηλεκτρονικών μέσων ξενάγησης. Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν και το εμπορικό κέντρο της πόλης, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητάς του. Ενσωμάτωση του προγράμματος στα εκπαιδευτικά προγράμματα επισκέψεων του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο την προσέλκυση πολλών σχολείων, σε συνδυασμό με την ευρύτερη Αργολίδα.

Ιστοσελίδα Εμπορικό Άργος
Κατασκευή ιστοσελίδας, όπου θα μπορούν να προβάλλονται δωρεάν όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις του Δήμου μας. Μέσα από αυτήν, προχωράμε σε ένα δυναμικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και παρεμβάσεων για την ανάδειξη και διαφήμιση της ντόπιας αγοράς. Ειδικά τις περιόδους των εκπτώσεων, η αγορά θα ενισχύεται με εκδηλώσεις, ειδικά δρομολόγια με γειτονικές πόλεις, κληρώσεις προϊόντων, φιλοξενίες κ.α.

Λευκή Νύχτα
Μία φορά τον χρόνο και σε χρόνο που θα αποφασίσουμε από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο, θα διοργανώνεται Λευκή Νύχτα, η οποία θα πλαισιώνεται με πλήθος εκδηλώσεων σε ολόκληρη την πόλη. Φιλοδοξία μας είναι, η Λευκή Νύχτα του Άργους, αφενός να είναι καλά οργανωμένη και αφετέρου να προβάλλει την πόλη μας, προκειμένου, εκτός της εμπορικότητας, να μπορεί να αναδείξει και την ιστορική της διαδρομή. Η Λευκή Νύχτα θα διαφημίζεται από τον Δήμο πολλούς μήνες πριν.

Λαϊκή Αγορά
Άμεσες ενέργειες για την τόνωση της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, που είναι ιδιαίτερα συμβολικό στοιχείο της πόλης μας:

  • Λειτουργία της από το βράδυ της Παρασκευής.
  • Προβολή της μέσω ειδικής ιστοσελίδας
  • Σε συνεργασία με τους πωλητές, διοργάνωση ειδικών εκπτωτικών ημερών κάθε μήνα, οι οποίες θα διαφημίζονται κατάλληλα.
  • Τμηματοποίηση του χώρου της Λαϊκής Αγοράς ανά ομάδα προϊόντων, για να αναδείξουμε με ευκολότερο τρόπο τα προϊόντα και τους πωλητές.
  • Οργάνωση συγκεκριμένου τμήματός της με παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από την ευρύτερη τουριστική περιοχή.
  • Ολοήμερο Αργείτικο Παζάρι, το οποίο θα διοργανώνεται την επομένη της Λευκής Νύχτας, με πολλές προσφορές από τους εμπόρους της Λαϊκής Αγοράς, εμπλουτισμένο με διάφορες εκδηλώσεις, με στόχο την προσέλκυση πολλών επισκεπτών και τη γνωριμία τους με τον νέο αυτόν θεσμό.
  • Την περίοδο των εορτών, προχωράμε σε ενοποιημένη λειτουργία της με τον χώρο των Στρατώνων, όπου θα γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις και θα λειτουργεί Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

Οι προτάσεις της παράταξης Χειβιδόπουλου για αύξηση της εμπορικότητας του Άργους

Προτάσεις για Ύδρευση - Αποχέτευση:

Προχωράμε άμεσα σε εξορθολογισμό των εξόδων της ΔΕΥΑΑΡΜ, προκειμένου να προχωρήσουμε σε μείωση του κόστους της ύδρευσης και της αποχέτευσης για τους δημότες. Επανεξετάζουμε πολύ σοβαρά το κόστος στις Τοπικές Κοινότητες, ειδικά σε αυτές που δεν υδρεύονται από το κεντρικό δίκτυο.

Παράλληλα θα προχωρήσουμε σε επεκτάσεις του δικτύου αποχέτευσης, προκειμένου να συνδέσουμε σε αυτό όλο και περισσότερες περιοχές, αρκετές από αυτές πολύ κοντά στο Άργος.

Το δίκτυο ύδρευσης πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά του Δήμου, αφού είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίζει νερό για όλους τους Δημότες.

Παράλληλα προχωράμε σε εκτέλεση του έργου του εκσυγχρονισμού του Βιολογικού καθαρισμού (ήδη έχει κατανεμηθεί ποσό 3.500.000 €), προκειμένου να πετύχουμε την καλή λειτουργία του, χωρίς οσμές και ρύπανση του Αργολικού Κόλπου.

Στόχος μας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων (και αφού επιλύσουμε χωρίς δικαστικούς αγώνες την μεταξύ μας οικονομική διαφορά), ο Κοινός Βιολογικός να λειτουργεί όπως πρέπει, ενώ θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε με επένδυση την τριτοβάθμια  λειτουργία του, προκειμένου να αποδώσουμε το παραγόμενο νερό στους παραγωγούς της περιοχής για πότισμα.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΕΡΝΑΣ

Προχωράμε στην άμεση υλοποίηση της μελέτης που αφορά την αποχέτευση της Λέρνας. Είναι απόλυτα κομβικό έργο, που προστατεύει τις πηγές, από τις οποίες υδρεύεται όλος ο Δήμος μας, αλλά και ο γειτονικός Δήμος Ναυπλίου. Εκσυγχρονίζουμε τα αντλιοστάσια, προκειμένου να έχουμε όσο καλύτερο πόσιμο νερό γίνεται.

Επίσης θα φροντίσουμε για μόνιμη φύλαξη του χώρου των πηγών.

Μελετάμε και εξετάζουμε άμεσα την απομάκρυνση του Νεκροταφείου των Μύλων, που γειτνιάζει με τις πηγές.

Οι προτάσεις της παράταξης Χειβιδόπουλου για ύδρευση – αποχέτευση

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.