Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Φροντίζουν για την ασφάλεια των παιδιών της Νέας Κίου

Εκστρατεία για την ασφάλεια των παιδιών της Νέας Κίου

Δύο ακόμα δράσεις από την ΤΟΜΥ Άργους
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 16 Απρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Την Τρίτη 2 Απριλίου και τη Δευτέρα 15 Απριλίου η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της.

Τα θέματα των δράσεων ήταν «Είμαι ασφαλής στον κήπο» και «Είμαι ασφαλής με τα παιχνίδια μου». Και οι δυο δράσεις εντάσσονται στο θεματικό άξονα «Είμαι ασφαλής στο σπίτι».

Σκοπός των δράσεων είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων από τους μαθητές σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου, που υπάρχουν στον κήπο όπως είναι: αιχμηρά αντικείμενα, χημικές ουσίες, γυμνά καλώδια. Πιθανή είναι και η ανάπτυξη αλλεργιών από τσιμπήματα εντόμων, επαφή με ζώα, ακάρεα, γύρη, φυτά και τροφές.

Φροντίζουν για την ασφάλεια των παιδιών της Νέας Κίου

Όσον αφορά τα παιχνίδια, τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να διαβάζουν προσεκτικά τις οδηγίες χειρισμού των παιχνιδιών και των εξαρτημάτων τους ,θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα παιχνίδια αποτελούν πηγές μικροβίων και για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να πλένουν τακτικά τα χέρια τους και να αποφεύγουν την επαφή των χεριών με τα μάτια και το στόμα τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τέλος, τα παιδιά πρέπει να μαζεύουν τα παιχνίδια τους και να τα διατηρούν συγκεντρωμένα μετά από κάθε παιχνίδι, ώστε να μην βρίσκονται διασκορπισμένα και αποτελούν αιτίες άλλων ατυχημάτων, όπως πτώσεων, τραυμάτων κλπ.

Τα ανωτέρω θέματα παρουσιάστηκαν στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γεωργία Μπόζνου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, κατάθεση εμπειριών και επίλυση αποριών. 

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη, καθώς και τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.